Coneixem Blanca San Segundo i Nacho Uceda, dos joves amb síndrome de Down que trenquen barreres

Ens conten les seues històries i demostren com “amb perseverança i constància” poden aconseguir moltes coses

Coneixem la història de Blanca San Segundo i Nacho Uceda / À Punt NTC

Cada 21 de març se celebra el dia mundial de la síndrome de Down i hem aprofitat per a conéixer la història de Blanca San Segundo i Nacho Uceda. Els dos han assolit amb èxit els reptes que se'ls han posat al davant, tot i tindre aquesta síndrome com a companya de vida.  

Blanca San Segundo és veïna de Godella (Horta Nord), té 34 anys, i l’any 2019 es va convertir en la primera persona amb síndrome de Down en aconseguir un grau en Teràpia Ocupacional a Espanya. Ara, treballa en una escola inclusiva ajudant a xiquets i xiquetes a assolir les seues metes i ser autònoms i autònomes. “És el més important”, afirma.

Blanca també s'ha atrevit amb la política. El 2019 va ser l'única persona amb síndrome de Down en una llista electoral a la Comunitat Valenciana. Ho va fer perquè té molt clar que “el futur de les persones amb discapacitat està ahí, lluitant pels nostres drets”.

Per la seua banda, Nacho Uceda és un veí de Castelló de la Plana, també té 34 anys, i fa quinze va ser el primer treballador amb síndrome de Down a les comarques del nord. És auxiliar administratiu i assegura que està “supercontent” en la seua faena perquè l’empresa i els companys i companyes el motiven.

Tots dos, Blanca i Nacho, celebren el Dia de la Síndrome de Down, i aprofiten els nostres micròfons per a enviar un missatge a la societat: que tenen moltes capacitats i que una persona amb síndrome de Down “amb perseverança i constància” pot aconseguir moltes coses. 

També et pot interessar

stats