Nou de cada deu persones amb síndrome de Down pateixen Alzheimer als seixanta anys

Amparo Palmero té 43 anys i posa cara i veu a una campanya de sensibilització sobre com afecta l'envelliment les persones amb síndrome de Down

Dia Mundial de la Síndrome de Down / À Punt NTC

Amparo Palmero té 43 anys i posa cara i veu a una campanya de sensibilització sobre com afecta l'envelliment les persones amb síndrome de Down. A aquesta edat, el 35% mostra símptomes d'Alzheimer. L'actor José Sacristán l'acompanya en un espot que defén la lluita d'aquestes persones per a portar una vida digna.

Nou de cada deu persones amb síndrome de Down pateixen Alzheimer als seixanta anys i, als quaranta, un 35% ja mostra símptomes.

Els últims anys pràcticament s'ha duplicat l'esperança de vida d'aquestes persones, però alhora també han augmentat els casos de deteriorament cognitiu. "Envelleixen amb molta més fluïdesa i el que fan és que s'equiparen en l'envelliment, és a dir: són pares majors que es troben amb fills joves que es converteixen en majors ràpidament i a més sense previ avís", explica José María Albiñana, membre de la directiva d’Asindown.

Amparo assisteix cada setmana a un taller per a previndre l'Alzheimer perquè vol continuar portant avant tot el que ha aconseguit. “He arribat a tindre parella i faena”, afirma.

En el Dia Mundial de la Síndrome de Down, reclamen que s'investigue l'envelliment prematur d'aquestes persones i que les incloguen en els estudis de detecció precoç de l'Alzheimer.

També et pot interessar

stats