Conductors i transportistes celebren a València el dia de Sant Cristòfol

El sector reivindica un reconeixement institucional, enmig d’un ambient festiu

Els conductors celebren el dia de Sant Cristòfol a València / À Punt NTC

Centenars de camions han acompanyat aquest dissabte la imatge de sant Cristòfol, patró dels conductors, pels carrers de València en una processó amb marcat caràcter reivindicatiu i festiu.

Els transportistes, que han hagut d’esperar dos anys per a poder celebrar el dia del patró, s’han pogut tornar a reunir i han reivindicat el paper “essencial” que tenen en l’economia valenciana.

“S'ha d’incentivar la professió. Si els costos absorbeixen el benefici empresarial, no es poden fer esforços per a millorar el pilar de l’empresa, el personal”, reivindica Carlos Prades, president de la Federació Valenciana d’Empresaris del Transport, que convida els joves a ser part d’un “important nínxol de treball”.

El sector s’enfronta a un difícil relleu generacional, accentuat per la dificultat de conciliació i l’alt preu del carnet de conducció especial. Actualment només un de cada quatre treballadors del sector a l’Estat té menys de cinquanta anys.

La festivitat de Sant Cristòfol d’enguany arriba després que el Ministeri de Transports s’ha compromés a un increment del pes de la clàusula de revisió de preus dels combustibles per als transportistes.

Amb tot, un miler d’empreses formen part hui del sector a la Comunitat Valenciana, la tercera de l’Estat en transport de mercaderies.

També et pot interessar

stats