El Ministeri es compromet a presentar mesures específiques per al transport autònom

Els transportistes mantenen l’amenaça de vaga perquè diuen que no han rebut garanties que la llei estiga enllestida a finals de mes

Manifestació transportistes a València
Imatge d'arxiu d'una manifestació de transportistes a València / Europa Press

El Ministeri de Transports s'ha compromés a un increment del pes de la clàusula de revisió de preus dels combustibles per als transportistes. Això permetrà a aquests professionals que repercutisca en un major cost de la despesa per repostar als clients.

Així ho ha negociat el Comité Nacional del Transport per Carretera (CNTC), entitat que reuneix les empreses del sector, en una nova reunió aquest divendres amb el govern. De la trobada han eixit amb la promesa d'incrementar del 30% al 40% el pes d'aquesta clàusula de revisió de preus en els contractes.

La proposta s'inclourà en el paquet de mesures que el govern aprovarà aquest dissabte, juntament amb la pròrroga de la bonificació de vint cèntims per litre de combustible i l'obligació de facturar en concepte, a part el cost, amb la finalitat d'aportar major transparència al mercat.

Segons ha comunicat el CNTC després de la reunió, els representants també han advertit a l'executiu que prendran les mesures que consideren oportunes si en el termini màxim de dues setmanes no es presenta un nou paquet d'ajudes econòmiques, com els mil milions d'euros que es van anunciar el mes de març passat.

El CNTC també ha criticat la "inacció" de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) davant de la pujada exponencial del combustible, que s'ha convertit en el més car abans d'impostos d'Europa i que ha deixat pràcticament sense efectes la bonificació de vint cèntims.

També et pot interessar

stats