Sánchez anuncia que prorrogarà fins al 31 de desembre les mesures anticrisi per la guerra d’Ucraïna

El Consell de Ministres extraordinari té previst aprovar un nou paquet de mesures addicionals que inclouria una rebaixa de l’IVA de la llum

El president del govern Pedro Sánchez en una sessió de Control del govern
El president del govern, Pedro Sánchez, en una sessió de Control del govern / Eduardo Parra / Europa Press

El Consell de Ministres extraordinari d’aquest dissabte prorrogarà fins al 31 de desembre les mesures de contenció que hi ha en vigor per a fer front a la crisi econòmica derivada de la guerra d'Ucraïna i l’augment de la inflació. Així ho ha avançat el president del govern, Pedro Sánchez, als mitjans després de la cimera del Consell Europeu a Brussel·les. 

A més, el govern té previst incorporar un nou paquet de mesures, els detalls del qual encara estan sobre la taula, però que Sánchez ha descrit com a “coherents”, i ha apuntat que tindrà “rebaixes selectives” de determinats impostos. El president sí que ha avançat que “inclourà ajudes per a famílies, la indústria i empreses per a protegir-se de la pujada de preus”.

Entre les possibles novetats adoptades, la vicepresidenta segona del govern i Ministra de Treball, Yolanda Díaz, va proposar la pujada de l’impost de societats a les grans empreses energètiques, reduccions del preu del combustible, un bo econòmic per a famílies vulnerables i un abonament del transport públic. 

Sánchez també va incloure una rebaixa en l’IVA de la llum del 10 al 5% en el ple del Congrés. 

“Sabem bé que altres sectors volen mantindre el seu statu quo i els privilegis, però aquest govern no ho farà” ha advertit. A més, ha afegit que la situació econòmica està danyada en tota la Unió Europea i afecta els preus de l’energia i els aliments, “un fet que està llastant el cost de vida de la ciutadania”. Sánchez ha defensat una reforma “estructural” del mercat elèctric europeu i desacoblar el preu del gas i l’electricitat, a més d’impulsar un màxim al gas a tot el mercat europeu. 

També et pot interessar

stats