Yolanda Díaz proposa apujar deu punts l’impost de societats a les empreses energètiques

La ministra de Treball aposta per ajudes de 300 euros per a les persones més colpejades per la inflació

 

La vicepresidenta segona i Ministra de Treball, Yolanda Díaz, en una reunió del Consell de Ministres
La vicepresidenta segona i Ministra de Treball, Yolanda Díaz, en una reunió del Consell de Ministres / Ministeri de Treball

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha proposat elevar la taxa de l'impost de societats en deu punts a les "grans empreses energètiques", amb l'objectiu d'elevar la recaptació entre 1.500 i 2.000 milions d'euros, segons ha indicat en el seu compte de Twitter.

La vicepresidenta manté així la proposta que ja va plantejar Unides Podem el mes de febrer passat. El partit en aquell moment va proposar que la duració de la mesura fora de cinc anys, encara que aquest dilluns Díaz no ha donat cap horitzó temporal concret.

L'impost de societats és actualment del 25%. Per això, la pujada plantejada per la ministra suposaria situar-lo en el 35%.

Díaz considera que aquests nous ingressos haurien de destinar-se a finançar una sèrie de mesures per a reforçar la protecció de les famílies davant de la inflació. "El govern va actuar amb rapidesa i determinació, però ara no és suficient", ha subratllat.

La vicepresidenta també ha proposat un xec de 300 euros per a les persones "més colpejades per la crisi", seguint l'exemple de França. "Davant de la pujada dels preus per la inflació, toca protegir les famílies i el seu poder adquisitiu", ha afirmat.

Quant a la transició ecològica, Díaz ha proposat reduir en un 50% els preus de l'abonament de transports per a incentivar així l'ús del transport públic davant de l'augment de preus dels carburants. "A més, proposem establir un mecanisme que permeta graduar la bonificació al preu de la gasolina i del gasoil no professional segons el nivell de renda de les persones beneficiades", ha prosseguit la vicepresidenta. L'última mesura sobre aquest assumpte va ser generalitzada per a tota la població, bonificant els carburants amb vint cèntims per litre.

També et pot interessar

stats