La dificultat generacional dels transportistes: tres de cada quatre té més de cinquanta anys

Es preveu que en els pròxims deu anys es perda més del 30% de la força laboral del sector del transport per la falta de relleu generacional

Leo té 42 anys i treballa des de fa 22 com a conductor de camió / À Punt NTC

Prop de 15.000 llocs de treball en el sector del transport no es poden cobrir a Espanya, una circumstància que també afecta la Comunitat Valenciana, on un estudi d'Adecco estima que més del 35% dels llocs de treball que més costa cobrir són del sector del transport i l'emmagatzematge. Però el problema està present a tot el món, on falta personal per a cobrir el 24% dels llocs de conductors professionals.

La falta d'interés per aquest sector, segons aquells que sí que s'hi dediquen, es deu a diverses raons. Una és l'alt preu del carnet de conducció especial, el qual gira entorn de 2.000 euros, a banda dels 2.000 que ja costa el curs que cal fer per a poder dedicar-s'hi professionalment.

L'altra és el sou, baix tenint en compte que s'ha d'"estar fora de casa constantment". Aquesta és precisament una altra raó: la dificultat de conciliació, perquè "la gent busca sobretot qualitat de vida", explica Juan Ortega, gerent de transports.

Aquestes condicions posen en relleu la dificultat que viu el sector, on sols un de cada quatre treballadors a Espanya té menys de cinquanta anys. Un fet amb conseqüències directes per al transport, ja que es calcula que en els pròxims deu anys es perdrà més del 30% de la força laboral per la falta de relleu generacional.

També et pot interessar

stats