Els transportistes alerten de la "crítica" situació del sector i demanen "mesures excepcionals"

Posen de manifest l'increment del preu dels combustible i el possible pagament de peatges per l'ús de les autovies

Imatge d'arxiu de camions en carretera
Imatge d'arxiu de camions en carretera / Shutterstock

El Comité Nacional de Transport per Carretera, constituït per diferents associacions i federacions autonòmiques, ha demanat al Ministeri de Transports l'adopció de "mesures excepcionals" davant la crisi que pateix el sector per l'increment del preu dels combustible i la intenció del govern espanyol de cobrar peatges per l'ús de les autovies.

"Davant un cert risc de fallida estructural del sector, només cal fer una crida a la sensibilitat de les bases associatives de les nostres organitzacions amb la finalitat de traslladar a la societat el greu perill en què es troba el transport per carretera", han indicat fonts de la Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística (FVET), que forma part del Comité Nacional de Transport per Carretera.

El sector ha fet públic el seu cansament per “l'abandó que està vivint” malgrat les insistents peticions per part de la patronal de reunir-se amb l'executiu espanyol. En la missiva, els empresaris posen de manifest l’escalada del preu del combustible que està arribant a màxims històrics i ja suposa un creixement de prop del 23% respecte a l'any anterior.

"Es tracta d'un increment insuportable: el 70% dels transportistes consideren que es produirà un tancament d'empreses abans que acabe l'any i la pràctica totalitat d'ells assenyalen com a primera causa l'escalada del preu de la matèria primera". “El cost del combustible suposa el 30% dels nostres costos”, explica Carlos Prades, president de FVET.

Segons la patronal dels transportista, a aquesta situació se suma que el conductor continua "assumint feina de càrrega i descàrrega, el tracte vexatori que rep a les instal·lacions dels clients i les propostes plantejades pel govern central que penalitzen el camió, com el pagament per ús de les autovies i autopistes".

Respecte a la manca de conductors per la falta d'atractiu de la professió, el Comité Nacional de Transport per Carretera afig que tampoc les empreses de transport, “majoritàriament en situació de supervivència”, estan en condicions de pagar uns sous molt superiors.

També et pot interessar

stats