Condemnen l'exalcalde de Navaixes a onze mesos de presó i set anys d'inhabilitació per prevaricació i malversació

També s’ha condemnat l’exsecretari interventor i l’extresorera del consistori

Audiència Provincial de Castelló
Audiència Provincial de Castelló / À Punt NTC

La secció primera de l'Audiència Provincial de Castelló ha condemnat l’exalcalde de Navaixes (Alt Palància) José Vicente Torres (PP) a onze mesos de presó i set anys d'inhabilitació per a ocupació o càrrec públic pels delictes de prevaricació i malversació en relació amb irregularitats en la gestió pressupostària municipal comeses entre els anys 2013 i 2015.

També han condemnat el que fora secretari interventor de l'Ajuntament del municipi a quatre anys de presó, a 3.000 euros de multa, a tres anys d'inhabilitació per a l'exercici de la funció pública i a nou anys d'inhabilitació per a ocupació o càrrec públic com a cooperador necessari d'un delicte de prevaricació i com a autor dels delictes de malversació i falsedat en document públic. Finalment, l’Audiència Provincial ha condemnat la que fora tresorera de l'Ajuntament a cinc mesos de presó, a una multa de 300 euros i a cinc mesos d'inhabilitació per a ocupació o càrrec públic per un delicte de malversació. Els acusats hauran d'indemnitzar l'Ajuntament amb 44.394,18 euros en el cas de l’exsecretari interventor; amb 21.134,24 l’exalcalde; i amb 602 euros la que fora tresorera.

La sentència indica com a fets provats que l’exsecretari interventor va emetre tres certificats, un datat el 10 de desembre del 2013, un altre el 16 de juliol del 2013 i un tercer el 29 de maig del 2014, els dos últims amb el vistiplau de l’exalcalde.

No obstant això, segons la sentència, l'aprovació dels pressupostos municipals corresponents als anys 2013 i 2014 no s'havia fet en les dates que s'indiquen en les esmenades certificacions, sinó en la sessió ordinària del ple celebrada el 27 de gener del 2015, i s'havien referenciat en les dates indicades per a poder disposar de les subvencions entregades per la Diputació de Castelló per a la realització d'obres municipals, donant a entendre que existia consignació en uns pressupostos municipals que encara no s'havien aprovat.

Les corresponents subvencions s’ingressaren en els comptes de l'Ajuntament i no consta que se n'haja exigit el reintegrament.

També et pot interessar

stats