Condemnat a deu anys de presó un home reincident que va violar dues vegades una dona a Benidorm

El tribunal aplica el criteri de revisió de penes de la llei del "només sí és sí" i estableix la pena més favorable per a l'acusat

Les dues violacions van tindre lloc de matinada a Benidorm
Les dues violacions van tindre lloc de matinada a Benidorm / Mistervlad (Shutterstock)

Un home de 33 anys ha sigut condemnat per l'Audiència d'Alacant a deu anys de presó, després d'aplicar la llei del "només sí és sí", per violar en dues ocasions en una mateixa nit una dona, a la qual també havia proposat que es dedicara a la prostitució.

La sentència considera que és autor d'un delicte continuat d'agressió sexual, i li aplica l'agreujant de reincidència, ja que ja havia sigut condemnat a sis anys de presó prèviament per un altre delicte d'agressió sexual en sentència dictada per l'Audiència de Saragossa el 2013.

A més, el tribunal aplica ja el criteri de revisió de penes en benefici del reu, introduït amb l'entrada en vigor de la Llei orgànica 10/22 de garantia de la llibertat sexual, i estableix la pena de deu anys com la més favorable per a l'acusat. És la presó mínima en la forqueta de deu anys i sis mesos a dotze prevista en el Codi Penal.

Les agressions sexuals van tindre lloc al voltant de les 6:30 hores de la matinada del passat 2 de març, després que l'acusat i la víctima hagueren passat una nit de festa en diversos pubs de Benidorm (Marina Baixa).

El tribunal considera demostrat que, de camí a l'apartament en el qual tots dos s'allotjaven, l'acusat va arrossegar a la víctima fins a un descampat i la va forçar sexualment en contra de la seua voluntat.

A partir d'ací, van tindre lloc les dues agressions sexuals: la primera, en un descampat i la segona, en l'habitatge en la qual residia l'acusat, fins que ella va aconseguir fugir.

La sentència prohibeix al processat aproximar-se a la víctima a menys de 300 metres per altres deu anys i estableix la mesura d'altres deu anys de llibertat vigilada. Finalment, obliga el condemnat a indemnitzar a la víctima en la quantitat de 30.000 euros.

La sentència és recurrible en apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) en el termini de deu dies.

També et pot interessar

stats