Condemnat a deu anys de presó un home reincident que va violar dues vegades una dona a Benidorm

El tribunal aplica el criteri de revisió de penes de la llei del "només sí és sí" i estableix la pena més favorable per a l'acusat

Les dues violacions van tindre lloc de matinada a Benidorm
Les dues violacions van tindre lloc de matinada a Benidorm / Mistervlad (Shutterstock)

Un home de 33 anys ha sigut condemnat per l'Audiència d'Alacant a deu anys de presó, després d'aplicar la llei del "només sí és sí", per violar en dues ocasions en una mateixa nit una dona, a la qual també havia proposat que es dedicara a la prostitució.

La sentència considera que és autor d'un delicte continuat d'agressió sexual, i li aplica l'agreujant de reincidència, ja que ja havia sigut condemnat a sis anys de presó prèviament per un altre delicte d'agressió sexual en sentència dictada per l'Audiència de Saragossa el 2013.

A més, el tribunal aplica ja el criteri de revisió de penes en benefici del reu, introduït amb l'entrada en vigor de la Llei orgànica 10/22 de garantia de la llibertat sexual, i estableix la pena de deu anys com la més favorable per a l'acusat. És la presó mínima en la forqueta de deu anys i sis mesos a dotze prevista en el Codi Penal.

Les agressions sexuals van tindre lloc al voltant de les 6:30 hores de la matinada del passat 2 de març, després que l'acusat i la víctima hagueren passat una nit de festa en diversos pubs de Benidorm (Marina Baixa).

El tribunal considera demostrat que, de camí a l'apartament en el qual tots dos s'allotjaven, l'acusat va arrossegar a la víctima fins a un descampat i la va forçar sexualment en contra de la seua voluntat.

A partir d'ací, van tindre lloc les dues agressions sexuals: la primera, en un descampat i la segona, en l'habitatge en la qual residia l'acusat, fins que ella va aconseguir fugir.

La sentència prohibeix al processat aproximar-se a la víctima a menys de 300 metres per altres deu anys i estableix la mesura d'altres deu anys de llibertat vigilada. Finalment, obliga el condemnat a indemnitzar a la víctima en la quantitat de 30.000 euros.

La sentència és recurrible en apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) en el termini de deu dies.

També et pot interessar