Condemna unànime al primer crim masclista de l’any a la Comunitat Valenciana

La delegada del govern apel·la a la lluita des de les administracions i a la conscienciació social per a erradicar la violència contra les dones

Concentració d'aquest dimarts a les portes de la Delegació del Govern Espanyol a la Comunitat Valenciana
Concentració d'aquest dimarts a les portes de la Delegació del Govern Espanyol a la Comunitat Valenciana / Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana

La societat valenciana ha guardat aquest dimarts silenci en senyal de rebuig a l’últim crim masclista, comés diumenge a Oriola, i que deixa la primera víctima d’aquesta xacra enguany. La dona, de 63 anys, a qui va matar la parella –ja inclòs en el sistema de seguiment d’agressors masclistes— s’ha convertit en la primera que deixa la violència masclista a la Comunitat Valenciana enguany.

Al respecte, la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, que ha assistit al minut de silenci convocat a València, ha apel·lat a lluitar contra les agressions a les dones, no sols des de les administracions i les forces de seguretat, sinó també “des de la conscienciació social de totes les persones que vivim en aquest país”.

Els organismes dependents de la Generalitat, així com les subdelegacions del govern espanyol han rebutjat aquest migdia el nou assassinat masclista. 

Minuts de silenci convocats pel Consell, a les portes del Palau de la Generalitat
Minuts de silenci convocats pel Consell, a les portes del Palau de la Generalitat / Generalitat

El 016 per a demanar ajuda

Cal recordar que el telèfon 016 està a l'abast de les dones víctimes de violència masclista. És anònim, gratuït i confidencial. A més, atén tant les dones que pateixen qualsevol tipus de violència masclista com les persones del seu entorn que volen informar-se de com ajudar-les.

També et pot interessar

stats