Confirmat com a violència de génere l'assassinat d'una dona de 63 anys a Oriola

La Generalitat convoca una concentració el migdia de dimarts en repulsa pel primer crim masclista a la Comunitat Valenciana enguany

Vehicle del dispositiu de la Guàrdia Civil desplegat amb motiu del crim masclista
Vehicle del dispositiu de la Guàrdia Civil desplegat amb motiu del crim masclista / À Punt NTC

La delegació del govern contra la violència de gènere ha confirmat com a un nou crim masclista l'assassinat d'una dona de 63 anys a mans de la parella a Oriola (Baix Segura) dissabte. Els fets passaren en la matinada a diumenge quan la Guàrdia Civil va trobar el cos sense vida de la víctima en una casa d'aquest municipi del Baix Segura, després que els alertara la telefonada d'un veí. 

Juntament amb la dona trobaren un home de 69 anys, a qui immediatament van detindre per a traslladar-lo després a l'hospital, ja que tenia una punyada a l'abdomen. El nom d'ell havia estat en el sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere (VioGen), perquè la Guàrdia Civil el va incloure d'ofici el 2019, però aquest seguiment havia quedat inactiu l'any següent per la manca de denúncia de la víctima. La morta no tenia fills ni filles menors d'edat i tampoc havia interposat cap denúncia contra el presumpte agressor.

El feminicidi confirmat aquest dilluns és el primer cas de violència de gènere registrat a la Comunitat Valenciana el 2023 i eleva a onze el nombre de dones assassinades per les parelles o exparelles enguany a Espanya. Des que començaren els registres, l'any 2003, la xifra total de dones víctimes en crims masclistes arriba a 1.195.

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha traslladat tot el suport als familiars de la víctima. "I si estàs llegint això i necessites ajuda, pots telefonar al 016. No estàs sola", ha escrit a Twitter.

La directora de l'Institut Valencià de les Dones, Maria Such, ha informat que aquest dimarts a les 12:00 hores se celebrarà una concentració a les portes del Palau de la Generalitat en senyal de repulsa pel crim. 

També et pot interessar

stats