Investiguen com a violència masclista l'assassinat d'una dona a Oriola

Aquesta matinada, la Guàrdia Civil ha trobat al domicili el cadàver de la dona i un home amb una punyalada al ventre

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha confirmat aquest diumenge la investigació d'un nou cas de violència masclista a Oriola (Baix Segura).

Tal com ha explicat al centre de comandament avançat de l'incendi de Vilanova de Viver, situat a Barraques, els fets han succeït aquesta matinada, quan, alertada per la telefonada d'un veí, la Guàrdia Civil ha entrat al domicili d'una parella.

Allí han trobat una dona morta i un home, de 69 anys, que han detingut i han traslladat a l'hospital amb una punyalada a l'abdomen. El nom de l'agressor havia estat en el sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere (VioGén), per un cas que va obrir d'ofici la Guàrdia Civil el 2019. "No obstant això, va quedar inactiu el 2020 perquè no hi havia denúncia de la víctima i tampoc van intervindre mesures judicials referents al cas", ha agregat la delegada del govern.

Per això, encara que estan arreplegant tota la informació del crim, Bernabé ha confirmat que "tot apunta" a un cas de violència masclista. En cas de confirmar-se, el nombre de dones assassinades a Espanya per violència de gènere ascendiria a onze el 2023 i a 1.195 des del 2003.

També et pot interessar

stats