ConBici llança una campanya contra la reducció de carrils bici a Castelló i altres localitats

A través d’una petició en Change.org i la protesta en xarxes socials demanen a alguns governs municipals que “recapaciten”

Bici Zoom
Ciclista en una imatge d'arxiu

La coordinadora d’organitzacions ciclistes ConBici ha llançat una campanya per a reclamar a alguns governs municipals que “recapaciten” i no “desmantellen infraestructures de mobilitat sostenible”, en relació amb els plans d’eliminar carrils bici o reduir les inversions en transport públic.

Amb el lema “Amb la bici, ni un pas arrere” inauguren aquest dilluns la campanya en xarxes socials i amb una petició en Change.org. Volen expressar la seua preocupació enfront de la “deriva i retrocessos respecte a la mobilitat sostenible que s’està produint en nombroses poblacions espanyoles”, entre elles Valladolid, Logronyo, Castelló de la Plana o Palma i altres.

En un comunicat, l'organització ha volgut subratllar que “és incomprensible que nous governs municipals manifesten la seua intenció d’eliminar part de les infraestructures ciclistes, desoint les recomanacions d’organismes internacionals”. És per aquest motiu que ConBici remarca el seu “més absolut rebuig” a la supressió anunciada de carrils bicis o qualsevol de les infraestructures ciclistes actuals. Així mateix, ha mostrat la "negativa a gastar diners públics per a desmantellar serveis i infraestructures col·lectives i les consegüents devolucions de fons a la Unió Europea".

Per a ells, això suposaria “donar passos arrere en la lluita contra l’emergència climàtica” i ha instat els governs municipals a mantindre les infraestructures sostenibles i augmentar-les.

També et pot interessar

stats