Una bicicletada a Elx protesta contra la reducció dels carris bici anunciada per l’ajuntament del PP i Vox

Afirmen que cap de les seues propostes per a evitar l'eliminació de tres carrils bici ha sigut acceptada pel regidor de Mobilitat 

Biciletada contra la reducció del carril bici a Elx (Baix Vinalopó)
Biciletada contra la reducció del carril bici a Elx (Baix Vinalopó) / À Punt NTC

Centenars de persones han organitzat una bicicletada aquest dijous de vesprada a Elx (Baix Vinalopó) contra la reducció de carrils bici anunciada pel nou govern municipal, format pel PP i Vox. La protesta arriba només sis dies després de constituir-se els ajuntaments, i l’han organitzada una quinzena de col·lectius ciclistes, que han citat la ciutadania al carrer de Joan Carles I perquè és on està un dels carrils bici que el nou ajuntament podria eliminar, segons va anunciar el nou alcalde, Pablo Ruz, en el ple d'investidura.

Fernando Sáez, de Margalló Ecologistes en Acció - Elx en Bici, afirma que han organitzat la concentració perquè consideren “molt urgent” donar a conéixer la situació. Denuncien que, després de molts anys intentant aconseguir una bona infraestructura ciclista, sembla que ara el nou govern municipal vol destruir tres carrils molt importants per a la ciutat, com el de Joan Carles I, on s’han manifestat. Remarca que és un eix principal de la ciutat perquè travessa un dels anells interiors i que “facilita la seguretat viària i la millora la salut de les persones”. A més, també és molt important per al medi ambient. 

Afirma també que s’han reunit amb el regidor de Mobilitat, José Claudio Gilbert, però que, malgrat agrair el seu interés per escoltar les propostes de l’associació, cap de les seues alternatives ha sigut acceptada, i sembla que l’única opció que preveu l’executiu local és desmantellar el carril bici. Segons Sáez, el nou govern al·lega que hi ha un punt negre al carril i per això el volen llevar, però assegura que la solució no és eliminar-lo, sinó esmenar-lo amb altres mesures. “No llevar-lo, sinó millorar-lo”, ha afegit. 

Per la seua banda, Joan Pasqual, representant de CCOO en la mesa de mobilitat d’Elx, aprofundeix en la idea que “ha costat molts anys aconseguir els carrils bici” i que estan en contra que els eliminen. Pel que fa a la raó per la qual es pot voler desmantellar el carril bici, Pasqual opina que es deu al fet que hi ha un col·legi al carrer i que a l’hora d’entrada i eixida de les criatures es “formen embossos durant uns vint minuts”. Una altra de les raons que esgrimeix el govern municipal és que en tres anys hi ha hagut deu accidents en aquest carril bici, però el seu argument és que no es desmantellen carreteres només perquè hi haja accidents. Igual com Sáez, afirma que durant la reunió amb Gilbert van fer diverses propostes per a millorar el carril bici i no eliminar-lo, però que no sembla que el regidor haja acceptat les seues idees. 

Les persones que han acudit a la bicicletada defenen la importància i utilitat del carril bici, ja que Elx és una ciutat molt plana, perfectament apta per a desplaçar-se en bicicleta, cosa que contribueix a disminuir la contaminació i a millorar la salut. 

També et pot interessar

stats