El 60% de la població valenciana ja té la pauta completa de vacunació

Aquesta setmana ha començat la immunització de la població de 20 a 29 anys, clau per a frenar l’avanç de la quarta onada

Immunització dels joves d'entre 20 i 29 anys al vacunòdrom de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València
Immunització dels joves de 20 a 29 anys al centre de vacunació de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València / Rober Solsona (Europa Press)

Juliol ha sigut el mes en què la Comunitat Valenciana ha xafat el pedal de l’accelerador de la vacunació, amb l’objectiu d’arribar a més del 70% de la població vacunable amb la pauta completa (és a dir, major de 12 anys) per al 9 d’octubre, tal com va avançar el president de la Generalitat, Ximo Puig. 

I pel que sembla, està prop d’aconseguir-ho. Segons dades del Ministeri de Sanitat, amb data divendres 29 de juny, el 59,3% dels valencians i valencianes ja han rebut la pauta completa contra el coronavirus. Són 20 punts més que a finals de juny, quan només el 39% de la població vacunable havia rebut les dues dosis de Pfizer, Moderna o AstraZeneca o la monodosi de Janssen. 

En el cas de les persones que han rebut almenys una dosi, aquest percentatge s’eleva fins al 72%, una xifra que s’ha disparat gràcies a l’inici de la immunització dels més joves. 

Durant el mes de juliol ha començat la vacunació de dos grups d’edat: la ciutadania de 30 a 39 anys, amb un 65% d’ells almenys amb una dosi del vaccí; i dels joves de 20 a 29 anys, entre els quals, en només una setmana, ja hi ha vora un 28% de vacunats amb la meitat de la pauta. 

L’inici de la immunització dels joves en la vintena és clau per a poder frenar la quarta onada al territori valencià, per ser el grup d’edat amb una major incidència acumulada en els últims catorze dies. Amb dades de divendres, la incidència acumulada dels valencians i valencianes de 20 a 29 anys és de 1.423 contagis per cada 100.000 habitants, el triple que la del territori valencià, que se situa en 575 casos. 

La campanya de vacunació es podrà avivar gràcies a l’increment en la partida de dosis de Pfizer que ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en la Conferència de Presidents celebrada a Salamanca. El Ministeri de Sanitat ha tancat l’adquisició de 3,4 milions de noves dosis de la farmacèutica, que elevaran a 16 milions el total de vacunes que es podran administrar a l’agost.

Per al mes que entra s’espera culminar la vacunació dels joves de 20 a 39 anys i poder començar en l’última setmana d’agost la campanya en l’estudiantat de batxillerat i cicles formatius, tal com han avançat les conselleries de Sanitat i Educació. El procediment per a la vacunació massiva d’aquestes persones funcionarà exactament igual com en la població general: rebran un missatge SMS amb l'hora, la data i el lloc per a rebre la injecció.

També et pot interessar

stats