La vacunació a l'alumnat de batxillerat i FP començarà l'última setmana d'agost

Se citarà a través d'SMS la població d'entre 17 i 18 anys, que rebran la injecció en els centres de vacunació que els corresponga

Estudiants de batxillerat es preparen per als exàmens de selectivitat
Estudiants de batxillerat es preparen per als exàmens de selectivitat / À Punt NTC

La immunització davant la Covid-19 a la Comunitat Valenciana rep una nova accelerada i marca una nova data en el calendari: l'última setmana d'agost. Serà aleshores quan començarà a vacunar-se l'alumnat de batxillerat i cicles formatius de 17 i 18 anys als centres de vacunació, segons ha avançat aquest dilluns la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, després de mantindre una reunió de coordinació amb l'homòleg en matèria d'Educació, Vicent Marzà.

El procediment per a la vacunació massiva de les persones compreses entre aquestes dues edats funcionarà exactament igual que ho està fent en la població general: es rebrà un missatge SMS amb l'hora, la data i el lloc per a rebre la injecció.

Barceló i Marzá s'han citat aquest dilluns en una primera trobada per a preparar com serà el procés de vacunació de l'alumnat valencià de cara a l'inici del pròxim curs escolar. L'avanç dels grups d'edat en l'estratègia de vacunació valenciana, que es materialitzarà amb l'entrada dels menors de 18 anys en el calendari a finals d'agost, serà possible, tal com ha remarcat Barceló, per l'agilitació del procés i l'increment de dosis que rebrà la Comunitat Valenciana durant el mes que ve i el següent com a compensació per haver vacunat vora 100.000 persones desplaçades des de principis d'estiu. El Ministeri de Sanitat va anunciar la setmana passada l'arribada de més de 900.000 dosis setmanals a partir d'agost que es repartiran entre les comunitats afectades, una quantitat que augmentarà a 1,2 milions de dosis per setmana al setembre. 

D'altra banda, el conseller d'Educació ha explicat que els equips d'ambdues conselleries s'han citat a una nova reunió que tindrà lloc el pròxim 6 d'agost per a començar a abordar els aspectes relacionats amb la vacunació de l'estudiantat d'educació secundària. Aleshores, ha puntualitzat Marzà, Sanitat disposarà de prou dades per a poder avaluar la marxa del procediment d'immunització, així com més detalls sobre les previsions d'enviaments i dosis disponibles.

El responsable d'Educació s'ha mostrat confiat que el pròxim curs escolar a la Comunitat Valenciana serà "molt més segur" perquè hi ha un "millor context" d'entrada, amb el professorat completament vacunat i l'inici de la immunització de l'alumnat.

També et pot interessar

stats