La campanya de vacunació avança amb la citació de joves de 20 a 29

Aquest dilluns les conselleries de Sanitat i Educació mantindran una primera reunió per a planificar la immunització en la franja d’edat de 12 a 18 anys

Vacunació d'una persona jove
Vacunació d'una persona jove / Europa Press

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública avança el procés de vacunació entre els joves de 20 a 29 anys i començarà a citar-los aquesta setmana. La immunització en aquesta franja d'edat s'iniciarà als departaments de salut que estan més avançats en la campanya, sobretot els que atenen població de zones d'interior, i a partir del 26 de juliol es generalitzarà en tots.

A més, les conselleries de Sanitat i Educació mantindran una primera reunió aquest dilluns per a planificar la vacunació dels joves de 12 a 18 anys. Està previst que es dissenye el calendari de la vacunació per a l'alumnat que ha de tornar als instituts a partir de setembre.

A partir d’aquesta setmana s'inicia també l'Operació Repesca per a persones de diferents grups d'edat que, per diversos motius, no es van vacunar quan les van citar. Es donarà l'oportunitat de vacunar-se a 125.000 persones de 40 a 59 anys sense immunitzar, que rebran la vacuna monodosi de Janssen i una altra per a les no vacunades de 60 a 69 anys, que rebran la d'AstraZeneca.

La conselleria preveu administrar 438.217 dosis de la vacuna contra la Covid-19 els pròxims set dies. La setmana passada es van injectar vora 300.000 dosis, per la qual cosa la Comunitat Valenciana en rebrà aquesta setmana un 48,4% més, la tercera remesa més gran des que va començar la campanya de vacunació. La majoria de les vacunes són de Pfizer (249.396 dosis), seguida de Janssen (125.155), Moderna (51.919) i AstraZeneca (11.747).

També et pot interessar

stats