Sanitat Universal preveu administrar vora 440.000 dosis la setmana vinent

La Comunitat Valenciana rebrà un 48,4% més de vacunes que dilluns passat, la tercera xifra més alta des que es va iniciar la campanya d'immunització

Un sanitari prepara una dosi de la vacuna de Pfizer
Un sanitari prepara una dosi de la vacuna de Pfizer / EuropaPress

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública preveu administrar 438.217 dosis de la vacuna contra la Covid-19 en els pròxims set dies. La setmana que acaba s'han injectat vora 300.000 dosis, per la qual cosa la Comunitat Valenciana en rebrà aquesta setmana un 48,4% més, la tercera remesa més gran des que es va començar la campanya de vacunació. La majoria de les vacunes són de Pfizer (249.396 dosis), seguida de Janssen (125.155), Moderna (51.919) i AstraZeneca (11.747).

Més de 154.000 es destinaran a la franja d'edat de joves de 30 a 39 anys. Les persones en la trentena rebran Pfizer (105.000) o Moderna (49.500) per a les primeres dosis.

Un altre dels grups majoritaris que serà vacunat aquesta setmana serà la franja de 40 a 49 anys, amb què es pretén avançar en l'administració de segones dosis. Així, es destinaran als punts de vacunació 136.000 dosis, més de 134.000 de Pfizer i vora 2.250 de Moderna.

Pel que fa a la vacuna monodosi de Janssen, se n'administraran 125.155. La majoria s'han reservat per a donar una segona oportunitat de vacunació a les persones de 40 a 59 anys que no es van vacunar per diversos motius o no van ser citades. Aquesta és la tercera "repesca" entre les persones d'aquesta franja d'edat.

Quant a la citació de joves de 20 a 29 anys, anunciada pel president Ximo Puig aquest dissabte juntament amb l'Operació Repesca, s'iniciarà als departaments de salut que atenen població de zones d'interior i on la campanya de vacunació està més avançada en les franges d'edat de més de trenta anys. La citació massiva d'aquest grup, però, es realitzarà l'última setmana de juliol.

La conselleria també ha previst immunitzar persones que tenien activa una infecció per coronavirus i havien d'esperar sis mesos, professionals de la salut que s'incorporen com a reforç d'estiu al sistema sanitari valencià, professionals de residències o pacients amb condicions de salut de risc alt.

La consellera Ana Barceló ha posat l'accent en la importància de vacunar-se i "d'assistir a la cita de manera puntual". La titular de Sanitat Universal ha alertat que la incidència acumulada a la Comunitat Valenciana els últims catorze dies és molt elevada i ha insistit que "la vacuna és la major esperança que tenim".

També et pot interessar

stats