Sanitat Universal administrarà 129.000 vacunes a persones de 30 a 39 anys la setmana vinent

La Comunitat Valenciana ha vacunat el 16,5% de les persones d'aquesta franja d'edat, per sota de la mitjana estatal del 39,8%

Una sanitària recàrrega una dosi de la vacuna contra el Covid-19 per als estudiants del pròxim Erasmus a Madrid
Una sanitària càrrega una dosi de la vacuna contra la Covid-19 per als estudiants del pròxim Erasmus a Madrid / Eduardo Parra (Europa Press)

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública preveu administrar la setmana que ve 295.298 dosis de la vacuna contra la Covid-19. Quatre de cada deu, un total de 129.000, es destinaran a persones que tenen entre 30 i 39 anys.

En la franja d'edat de la trentena, que ha començat a vacunar-se aquesta setmana, hi ha una proporció de persones immunitzades molt inferior a la mitjana estatal. Segons les darreres dades del Ministeri de Sanitat, només un 16,5% han iniciat la pauta de vacunació, quan a la resta d'Espanya aquest percentatge és del 39,8%.

La consellera Ana Barceló ha posat l'accent en el fet que la campanya de vacunació ha prioritzat fins ara les persones de més majors pel seu risc d'hospitalització i ingrés a les UCI, però ha recordat que "cap persona és immune". Així, la titular de Sanitat Universal ha emfasitzat que la incidència del coronavirus entre la joventut és molt superior a la mitjana.

A partir de dilluns s'ha previst punxar 174.193 dosis de la vacuna de Pfizer, la majoria a persones en la trentena, tant per a primeres com per a segones dosis. La resta es farà servir per a segones dosis, noves incorporacions i persones que no van poder ser immunitzades abans. També hi ha una partida per a completar la pauta de vacunació de persones de més de 60 anys que van rebre una primera dosi d'AstraZeneca.

Quant a la vacuna de Moderna, la previsió és administrar un total de 49.516 dosis, la major part per a primeres dosis de persones de 30 a 39 anys. Hi ha una reserva de vacunes, però, destinada a les plantilles d'empreses privades.

Pel que fa a la vacuna monodosi de Janssen, s'injectarà principalment a persones que no es van vacunar per qualsevol motiu i a aquelles la cohort de les quals ja s'ha tancat.

La vacuna d'AstraZeneca, un total de 70.264, es farà servir especialment per a completar la pauta de persones de més de 60 anys que havien rebut una primera dosi d'aquesta vacuna.

També et pot interessar

stats