La Comunitat Valenciana, a la cua en el percentatge de població que ha rebut una dosi de la vacuna

En la franja de 30 a 39 anys, la proporció de gent immunitzada és del 16,5%, per sota de la mitjana estatal del 39,8%

Vacunació menors de 40 anys
Vacunació de menors de 40 anys

Les darreres dues setmanes el nombre de contagis s'ha disparat a la Comunitat Valenciana i la situació epidemiològica ha empitjorat substancialment. De fet, l'informe de la Subdirecció General d'Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental del 6 de juliol passat, que s'ha traduït en les noves restriccions per a frenar la pandèmia, fa palesa una "transmissió comunitària sostinguda del coronavirus i de difícil control amb pressió alta en el sistema sanitari".

Les últimes dades sobre la vacunació publicades pel Ministeri de Sanitat aquest divendres col·loquen la Comunitat Valenciana a la cua en el percentatge de població que ha iniciat la pauta de vacuna. El 60,9% ha rebut una primera dosi contra la Covid-19 (2.732.032 persones) per sota de la mitjana espanyola (65,4%).

El 48,06% (2.157.083 persones) té ja la pauta completa contra el coronavirus. Això significa que han rebut les dues dosis de Pfizer, Moderna o AstraZeneca o una dosi de Janssen. En el conjunt d'Espanya som la tretzena comunitat pel que fa a la població immunitzada, molt a prop, però per sota de la mitjana espanyola, que se situa en el 49,9%, i lluny del 59% d'Astúries.

De les dosis rebudes, s'han injectat el 90,1%. Estem pràcticament en la mitjana espanyola (90,8%) i per davant de comunitats com les Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, La Rioja, Madrid o el País Basc.

La campanya de vacunació no està sent equilibrada entre els diversos grups d’edat. Llevat del de 80 anys o més, que ha rebut el 100% de la pauta completa, en la resta estem per sota del conjunt estatal.

Aquesta diferència és especialment marcada en la franja de 30 a 39 anys, que s'han començat a vacunar aquesta setmana. Només un 16,5% han iniciat la pauta de vacunació, una proporció que està molt lluny del 39,8% de la resta d'Espanya. Les úniques comunitats amb un percentatge més baix en aquest segment són Cantàbria i La Rioja.

Cal recordar que l'estratègia de vacunació valenciana, en la línia de l'espanyola, ha prioritzat les persones per professions considerades de risc, i després per franges d'edat. La campanya de vacunació al País Valencià està determinada per la quantitat de dosis que la Unió Europea ha comprat, les que l'estat espanyol ha rebut, i la xifra que ha arribat al nostre territori.

També et pot interessar

stats