La Comunitat Valenciana registra vora 2.000 nous casos de coronavirus

Les hospitalitzacions han crescut un 11% les últimes 24 hores

Una dona es realitza una prova PCR
Una dona es fa una prova PCR / À Punt NTC

Quan falta un dia que entren en vigor les noves mesures restrictives decretades pel Consell, els nous contagis continuen creixent. La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest divendres 1.980 nous contagis, 146 més que els notificats ahir dijous.

La mitjana mòbil setmanal, que fa 14 dies seguits que augmenta, se situa ara en els 1.618,86 casos i, fins ara, s’han notificat 415.256 casos positius. A causa d’un problema informàtic, Sanitat no ha pogut facilitar dades dels casos actius actualment.

Continua creixent també la pressió hospitalària. Més de 100 persones han ingressat a causa del coronavirus en els hospitals valencians des del divendres de la setmana passada. Hui hi ha 291 llits ocupats per pacients de Covid-19, un 67,2% més que fa 7 dies, quan n’hi havia 174. Pel que fa als ingressos a les unitats de cures intensives, han crescut un 63% en els últims 7 dies ja que han passat de 19 a 31.

Sanitat ha informat a més d’una nova defunció durant els últims 7 dies, que fa pujar fins a 7.463 els decessos per Covid-19 des que va començar la pandèmia. 

5 nous brots de grans dimensions

De tots els nous brots registrats, cinc tenen 10 o més casos associats. El més gran és un a Torreblanca, d’origen social, que afecta 19 persones, seguit d'un a Castelló de la Plana amb 13 casos, també d’origen social.

A més, s’han registrat dos brots amb origen laboral: un a Altea, que afecta 12 persones, i un altre a Xest, que n’afecta 11. L’últim s’ha localitzat a Xàbia, és d’origen social i afecta també 11 persones. 

També et pot interessar

stats