Primer cap de setmana de noves restriccions

Tanca l’oci nocturn, s'avança l’hora de tancament dels bars i restaurants, i augmenten les sancions als botellons

Mesures que entren en vigor a partir d'aquest dissabte
Mesures que entren en vigor a partir d'aquest dissabte / Miguel Ángel Fernández Reino

Des de la mitjanit d’aquest dissabte han entrat en vigor les últimes mesures restrictives que ha imposat la Generalitat per tal de frenar l’augment dels contagis i la pressió hospitalària que ha experimentat la Comunitat Valenciana durant les últimes dues setmanes. 

Els bars i restaurants han de tancar a les 0:30 hores i deixar de servir begudes a les 0:00 hores, mitja hora abans del que havien fet fins ara.

A més, després de només unes poques setmanes de reobertura, l’oci nocturn ha de tornar a tancar i els locals que decidisquen obrir funcionant com a bars i cafeteries hauran d'abaixar la persiana a les 0:30 hores. 

També es torna a la limitació de 10 persones per taula en exteriors i a 6 en interiors, i es redueix l’aforament dels espectacles massius, cosa que afecta el sector dels festivals de música, ara que començava a recuperar-se.

Combatre el botellot

El nou paquet de mesures n’inclou algunes especialment dirigides a acabar amb els botellots que s’han pogut veure durant les últimes setmanes en molts municipis valencians. Per a fer-ho, el Consell ha modificat la consideració del botellot com a falta lleu i passa a considerar-se falta greu, per la qual cosa podrà castigar-se amb multes de fins a 30.000 euros. A més, s’ha reduït l’horari de venda d’alcohol en supermercats i botigues, ara fins a les 20:00 hores.

Pendents de l’aval del TSJCV

La Generalitat vol impulsar altres dues mesures que necessiten l’aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a poder implantar-se, ja que comporten la limitació d’alguns drets fonamentals arreplegats per la Constitució.

Un és el toc de queda entre la 1:00 hores i les 6:00 hores als municipis que tinguen una incidència acumulada i una positivitat elevades. Segons avançà el president Ximo Puig, a hores d'ara serien uns 40 municipis.

L’altre és la limitació de les reunions socials, tant en espais públics com privats, a un màxim de 10 persones. 

S’espera que el tribunal es pronuncie sobre aquestes dos mesures a partir del pròxim dilluns, però les veus expertes amb què ha parlat À Punt consideren que les avalarà perquè no són mesures desgavellades per a evitar el col·lapse sanitari.

També et pot interessar

stats