L'oci nocturn reclama compensacions econòmiques davant del nou tancament anunciat

Els empresaris critiquen que l'increment d'ajudes de 4,8 milions ja el va anunciar el Consell fa un mes i denuncien que el sector no ha rebut pràcticament ajudes durant els últims 16 mesos

Imatge d'arxiu de l'ambient nocturn al barri del Carme, a València
Imatge d'arxiu de l'ambient nocturn al barri del Carme, a València

"Ràbia continguda" i "indignació". L'oci nocturn ha reaccionat amb gran malestar a l'anunci de tancament fet aquest dijous pel Consell per a frenar el fort repunt de contagis de Covid que viu la Comunitat Valenciana. La patronal del sector ha urgit a posar en marxa compensacions econòmiques per a les pimes afectades.

La Coordinadora Empresarial d'Oci i Hoteleria de la Comunitat Valenciana (CEOH) denuncia també en un comunicat les "falsedats" de Ximo Puig sobre les ajudes econòmiques al sector mentre anuncia noves restriccions. Els empresaris han criticat els anuncis "tramposos i les falsedats" de la roda de premsa de Ximo Puig, que ha anunciat un pla d'ajudes de 4,8 milions per a l'oci nocturn, "que ja van ser comunicades fa un mes, després del ridícul que va suposar que les primeres ajudes compromeses per al sector, el mes de novembre passat, no van arribar al 100% dels establiments per l'error de càlcul del Consell sobre el nombre de pimes existents".

La patronal explica també que aquest és el moment d'"exigir ajudes econòmiques per a un sector que ha perdut entre 250.000 i 450.000 euros durant aquests 16 mesos i que a penes ha rebut ajudes, ja que aquestes no cobreixen ni el 6% de les pèrdues acumulades". Unes ajudes econòmiques, afig, que "han de protegir també els treballadors que acaben de traure dels ERTO i que han quedat sense cap cobertura".

La coordinadora assenyala, finalment, que no renuncia a cap mena de mesura judicial ni de mobilització per a respondre a "aquesta nova injustícia".

Per la seua banda, la Federació d'Oci, Turisme i Joc de la Comunitat Valenciana (Fotur) considera injust que la Generalitat "penalitze una vegada més" el sector de l'oci en les noves mesures restrictives. El secretari general de Fotur, Juanjo Carbonell, defensa que les activitats que representa aquesta organització -el joc, els espectacles, la música, l'oci i els discjòqueis- són "activitats reglades que compleixen la normativa Covid" i s'ha treballat en accions com garantir la qualitat de l'aire en els interiors dels locals.

I ha afegit que esperaran a la resolució final que es dicte per a "valorar-la convenientment" i adoptar les mesures que millor convinguen als seus interessos empresarials.

També et pot interessar

stats