La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia amb més menors en risc de patir violència vicària

Set dels 56 menors que es troben en risc alt o extrem de ser víctimes de violència vicaria a l'estat espanyol viuen al País Valencià

Manifestació en Tenerife contra la violència vicaria
Manifestació aTenerife contra la violència vicària / Europa Press

Actualment, 72 menors figuren en el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGén) a la Comunitat Valenciana, 7 dels quals es troben en risc alt o extrem. É, per tant, la tercera autonomia amb més criatures susceptibles de patir violència vicària a tot l'Estat.

En concret, són 56 xiquets i xiquetes a tot Espanya els que es troben en risc alt o extrem de patir aquest tipus de violència, que es refereix a la que el pare exerceix sobre els fills i filles per a danyar psicològicament la mare. Per davant del País Valencià es troba Andalusia, amb 140 menors en seguiment i 16 d'ells en risc alt o extrem, i la Comunitat de Madrid, amb 10 criatures en risc alt o extrem dels 74 que estan en seguiment.

El sistema de protecció VioGén està dissenyat pel govern espanyol per a previndre casos com el de les menors de Tenerife, Olivia i Anna, segrestades pel seu pare durant el règim de visites.

També et pot interessar

stats