El vaixell Ángeles Alvariño reprén la recerca d’Anna i Tomás Gimeno

L'operació estava interrompuda perquè es va detectar una avaria en l’equipament del vaixell

El vaixell que participa en la recerca de les menors continua les tasques en la zona on s'han localitzat les restes humanes
El vaixell que participa en la recerca de Tomás Gimeno i Olivia / Miguel Barreto (Efe)

El vaixell de l’Institut Espanyol d’Oceanografia, Ángeles Alvariño, reprén aquest dilluns les tasques de rastreig en la cerca de Tomás Gimeno i la seua filla menuda, Anna.

El vaixell oceanogràfic, que per primera vegada s’ha utilitzat per rastrejar persones desaparegudes, va interrompre el passat cap de setmana la seua navegació perquè s’havia trobat una avaria en el seu equipament, motiu pel qual va parar les labors de recerca després de fer-ho tretze dies sense parar.

El passat 30 de maig, aquest vaixell que va eixir de Vigo per anar a Tenerife, es va incorporar a la recerca de Tomás Gimeno i les menudes Olivia i Anna, segrestades pel seu pare el passat 27 d’abril.

Quan estava previst abandonar les tasques de cerca, es va trobar una bombona de submarinisme i un edredó que es van identificar com pertanyents a Tomás Gimeno. Aquest fet va motivar que es prolongara el rastreig, i tres dies més tard es van localitzar a uns mil metres de profunditat dues bosses d’esport lligades a una àncora, en una de les quals es va trobar el cos sense vida d’Olivia, la xiqueta de sis anys.

Aquests descobriments s’han produït gràcies a l’equipament del vaixell, el qual està dotat en el fons del seu buc amb una ecosonda de pressió que permet captar qualsevol anomalia que es trobe al fons marí.

L’Ecosonda Multihaz EM 710 és capaç d’emetre simultàniament una gran quantitat d’ones acústiques que quan retornen, es converteixen en impulsos elèctrics i permeten dibuixar un mapa del fons marí.

Quan el sensor notifica que s’ha trobat alguna anomalia, entra en acció el robot no tripulat Liropus 2000, el qual és capaç d’inspeccionar i agafar mostres a una profunditat de 2.000 metres, encara que si està ben adaptat, pot arribar fins als 3.000 metres. Aquest robot va ser fonamental en les labors d’investigació científica duta a terme durant l’erupció del volcà submarí Tagoro en aigües del Hierro, en 2011.

També et pot interessar

stats