La Comunitat Valenciana, primera autonomia que substitueix el precinte de fàrmacs per un codi digital
La Generalitat calcula que s'estalviarà la impressió anual de 54 milions de fulls de facturació i de 113 milions de cupons precinte
La Comunitat Valenciana s'ha convertit en la primera comunitat autònoma d'Espanya que substitueix el cupó precinte dels medicaments per un codi digital a la farmàcia, segons ha anunciat este dimarts el president de la Generalitat, Carlos Mazón, durant la visita a una farmàcia de Paterna (Horta Nord). El sistema ja estava implantat a les províncies de Castelló i Alacant des del 2024, però este dimarts s'hi sumen més de 1.200 farmàcies de la de València.
En total, 2.348 oficines de farmàcia de la Comunitat Valenciana disposaran del sistema, amb l'objectiu de reduir la càrrega administrativa i millorar la traçabilitat del fàrmac, amb més seguretat per als pacients. La Generalitat ja disposava dels mitjans tecnològics per a fer este pas i modernitzar un sistema "que estava obsolet", i així "poder dur a terme una transformació digital farmacèutica al més alt nivell", segons un comunicat de la Generalitat.
La Generalitat calcula que este canvi de model evita la impressió anual de 54 milions de fulles de facturació i retallar 113 milions de cupons precinte en tot el territori valencià.
Mazón ha remarcat que és un exemple de la "simplificació burocràtica" i la reducció de "càrregues administratives innecessàries", a més d'augmentar el compromís per "la sostenibilitat mediambiental i la transformació digital". D'altra banda, el president ha agraït la col·laboració dels col·legis professionals per a posar en marxa esta iniciativa i ha recalcat que els farmacèutics "adquireixen un pes important en constituir-se en agents sanitaris, col·laborant de manera activa i proactiva amb la sanitat pública valenciana".
Mazón ha avançat que la Conselleria de Sanitat treballa amb els col·legis professionals de farmacèutics per a coordinar la informació que proporcionen les empreses distribuïdores, les farmàcies i l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, amb l'objectiu que el pacient sàpia si el seu tractament està en una farmàcia o en una altra. "Es pretén evitar que el pacient recórrega farmàcies a la recerca de la seua medicació", ha conclòs el president de la Generalitat.
Més llegit
-
Estos són els dotze festius autonòmics del calendari laboral del 2026
-
À Punt estrena l’exitosa sèrie britànica ‘Doc Martin’, una comèdia diària per a les vesprades d’estiu
-
Moren tres banyistes d'edat avançada a les platges de Gandia, Dénia i Benissa
-
Almussafes registra un sisme de magnitud 2,7 i Silla dos més, de magnitud 2,1 i 1,9, respectivament
-
Mor un xiquet de dos anys oblidat a l'interior d'un cotxe a Tarragona
-
Les farmàcies estudien fer vaga pels impagaments: "Hem de demanar préstecs per a sufragar la despesa de la Seguretat Social"
Més vist
-
Informe | La Laboral de Xest
-
29.06.2025 | Entrada de Moros i Cristians de Benissa | Primera part
-
29.06.2025 | Entrada moros i cristians de Benissa | Segona Part
-
30.06.2025 | A la fresca
-
La Universitat Laboral de Cheste, ciutat educativa de primer nivell
-
Carles Alberola recorda la Universitat Laboral de Cheste: “Era un paradís”
Més escoltat
-
30.06.2025 | Línia de fons
-
30.06.2025 | Luís Fernández, VIELCA INGENIERÍA
-
30.06.2025 | 90 minuts
-
30.06.2025 | “Fil d’Irene”, el calvari de les dones migrants llatinoamericanes que busquen una nova vida als Estats Units
-
30.06.2025 | A poqueta nit | Primera Part
-
30.06.2025 | Queda’t amb El GastroTurista | Binhui Jiang