La Comunitat Valenciana es prepara per a vacunar del virus del papil·loma els xiquets de dotze anys

El virus del papil·loma, de transmissió sexual, és culpable del 5% de tots els càncers 

La Comunitat Valenciana es prepara per a vacunar del virus del papil·loma els xiquets de dotze anys / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana començarà d'ací a unes setmanes a vacunar els xiquets de dotze anys del virus del papil·loma, de transmissió sexual i culpable del 5% de tots els càncers.  

El virus del papil·loma, segons apunta la pediatra Mara Garcés, és la malaltia de transmissió sexual més freqüent i està darrere de molts tipus de càncer genital. En la dona, causa el 100% del càncer de coll d'úter, i la gran majoria dels de vagina i vulva. Per això, des que hi ha vacuna, s'administra a les xiques als dotze anys, abans de l'edat de les relacions sexuals. 

En el cas dels xics, com que suposadament només transmetien la malaltia, però no la patien, la vacuna no entrava en la sanitat pública. Els pares més conscienciats, pocs, pagaven fins a 300 euros per les dues dosis de la vacuna. Però la ciència, ara ha trobat que el virus del papil·loma també causa càncer de penis, escrot i d'anus als xics. I a tots i totes, càncer de gola.

La Comunitat Valenciana és la segona, després de Catalunya, a vacunar també els xics. El compromís era començar amb el curs escolar. El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha afirmat que tan prompte com arriben les vacunes s’administraran tant a les xiques com als xics. 

Per tant, també en dues dosis, i en la cita vacunal dels dotze anys. S'estudiarà si es recuperen adolescents més majors. La ciència ja parla fins i tot d'erradicar el virus, culpable del 5% de tots els càncers.

També et pot interessar

stats