Mínguez confirma que es vacunaran els xiquets contra el papil·loma "en qüestió de setmanes"

El conseller de Sanitat Universal manté que "quan es tinguen vacunes suficients" s'iniciarà el procés a partir dels 12 anys

Una xiqueta es vacuna contra el virus del papil·loma humà
Una xiqueta es vacuna contra el virus del papil·loma humà / À Punt NTC

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha remarcat la "intenció clara" del seu departament de vacunar els xiquets a partir dels dotze anys contra el virus del papil·loma humà i ha apuntat que, si bé encara no hi ha una data exacta d'inici, serà "qüestió de setmanes".

"Al llarg d'aquesta setmana —ha detallat— es reunirà la ponència de vacunes que normalitza les indicacions a escala nacional. Nosaltres de totes les maneres vacunarem els xiquets a partir dels 12 anys quan comence el curs escolar (que arranca el 12 de setembre), però no puc donar en aquests moments una data concreta".

"Però la intenció és clara i és qüestió de setmanes. Estem començant el curs el dia 12, doncs, en el moment oportú, quan tinguem suficients vacunes, etc., començarem a vacunar igual que a les xiquetes", ha postil·lat.

Mínguez també s'ha referit a la vacunació anticovid i ha comentat que aquesta setmana se celebrarà una reunió d'àmbit nacional per a acordar "el moment oportú" per a iniciar una nova administració de dosis "al més prompte possible" en primer lloc a majors de 80 anys i usuaris de residències.

També et pot interessar

stats