La Comunitat Valenciana, l’autonomia que més lentament recupera l’ús del transport públic
Més de 276 milions de passatgers van utilitzar les diverses modalitats de transport a tot Espanya en març, el primer mes que recupera usuaris des que va esclatar la pandèmia
Després de 12 mesos consecutius de caigudes, coincidint plenament amb els pitjors moments de l’epidèmia, el transport urbà ha començat a recuperar el pols aquesta primavera.
L’última estadística eleva a 276 milions el total de passatgers que el transport públic va sumar a tot Espanya en març. Això suposa un increment del 31,6% respecte al mateix mes de l’any passat i d’un 21% respecte al febrer d’enguany.
L’augment s’ha produït en totes les comunitats autònomes i en pràcticament totes les modalitats de transport, però amb diferent intensitat. De fet, la Comunitat Valenciana és la que presenta increments més moderats.
En el transport urbà amb autobús, per exemple, la pujada valenciana és del 18% respecte del març de 2020, la segona pitjor xifra autonòmica només per davant de Múrcia i molt lluny de la mitjana espanyola (37%).
El metro de València, el que menys creix
Entre les ciutats que tenen metro passa el mateix. València ha tingut la menor pujada (12,3%), menys de la meitat de la mitjana espanyola (29,7%) i encara més lluny de ciutats com Bilbao (69,6%), Barcelona (41,7%) i Madrid (41,35).
Pel que fa al transport interubà, el balanç és de 72,8 milions de viatgers, el que també suposa un augment del 22,8% respecte al mateix període de l’any passat.
Per tipus de mitjà, creix l’ús d’autobusos i trens de rodalia i mitja distància però, com a conseqüencia dels tancaments autonòmics perimetrals, baixa el de llarg recorregut, els avions i barcos.