“Viatgem en silenci” per evitar els contagis en el transport públic

La Generalitat llança la campanya en estacions i a l’interior dels trens i tramvies en servei de Metrovalència i TRAM d’Alacant.

Cartell de la campanya "Viatgem en silenci" en una estació de Metrovalència
Cartell de la campanya "Viatgem en silenci" en una estació de Metrovalència / EuropaPress

La Generalitat ha llançat la campanya “Viatgem en silenci” dirigida a les persones usuàries dels diferents serveis de transport públic amb l’objectiu de recordar als viatgers que guardar silenci i no parlar durant els desplaçaments disminueix “considerablement” la possibilitat de contagi de Covid-19.

La campanya s’ha instal·lat en diferents suports informatius en estacions i a l’interior dels trens i tramvies en servei de Metrovalència i TRAM d’Alacant, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Per la seua banda, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha intensificat la campanya informativa de les mesures en vigor amb el nou servei d’auxiliars Covid-19, que s’encarreguen de la comunicació directa amb les persones usuàries.

Aquest personal auxiliar té com a missió informar sobre les mesures de prevenció adoptades en el transport públic, a conseqüència de la pandèmia, i col·laborar en el control d’aforament, ajudant a la correcta distribució de clients en andanes i unitats.

Des de l’empresa pública també es recorda que és obligatòria la utilització de mascareta de protecció homologada durant tota l’estada i en tot moment dins de les instal·lacions de Metrovalència i TRAM d’Alacant. Amb aquest motiu, FGV facilita la seua compra en diferents màquines automàtiques distribuïdes per les principals estacions de totes dues xarxes.

També es recorda que els clients tenen a la seua disposició dispensadors de gel hidroalcohòlic en els vestíbuls de les estacions i a l’interior de les unitats de metro i tramvia, i que cada tres minuts es renova completament l’aire a l’interior de totes les unitats de l’empresa pública.

Finalment, es recorda que FGV ha reforçat la neteja i desinfecció del material mòbil i les instal·lacions per a major seguretat en els desplaçaments. Com a mesura addicional, l’empresa pública ha ampliat les tasques de neteja dels trens i tramvies en servei durant el recorregut en les denominades hores vall, les de menor presència de viatgers, amb més personal destinat a aquestes tasques.

També et pot interessar

stats