Els municipis valencians reforcen la vigilància en el primer cap de setmana complet sense confinaments perimetrals

La Generalitat demana als alcaldes del litoral i de les tres capitals de província que accentuen el control del compliment de les mesures sanitàries

Terrassa de la plaça del Tossal en el barri del Carmen de València, en la primera nit d'ampliació de l'horari de tancament de l'hostaleria a les 23.30 hores
Terrassa en el barri del Carmen de València, en la primera nit d'ampliació de l'horari de tancament de la restauració a les 23:30 hores / Manuel Bruque (Efe)

La Comunitat Valenciana afronta en les pròximes hores el primer cap de setmana complet sense estat d'alarma, en el qual a les restriccions autonòmiques vigents des de diumenge passat se sumarà un reforç dels dispositius especials de seguretat per a vigilar que es compleixen les mesures de prevenció.

La Generalitat ha demanat als alcaldes d'una trentena de municipis del litoral i de les tres capitals de província que accentuen el control del compliment de les mesures sanitàries, amb la intenció que no es produïsquen "imatges lamentables" com les que es van veure en altres ciutats espanyoles el cap de setmana passat.

Així mateix, la delegada del govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha assegurat que les forces i cossos de seguretat reforçaran el torn de nit aquest cap de setmana, en el qual torna a haver-hi mobilitat entre les comunitats autònomes en haver-se alçat el tancament perimetral.

El treball policial se centrarà a vigilar que es compleix el toc de queda nocturn (entre la mitjanit i les sis del matí) per a evitar la celebració de festes il·legals o les reunions de més de deu persones, així com que es fa un correcte ús de la mascareta en els espais públics.

Les principals restriccions contra el coronavirus vigents en la Comunitat Valencianes són les següents:

Toc de queda

  • La Comunitat Valenciana té toc de queda entre la mitjanit i les sis del matí, una mesura que ha avalat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) .

Aforaments

  • Les reunions socials estan limitades a 10 persones tant en espais públics com en els domicilis. En aquest últim cas, no es poden superar els dos nuclis de convivència.
  • En els espais de culte, l'aforament és del 75%, incloses les cerimònies nupcials o altres celebracions.
  • Les cerimònies no religioses tenen un aforament del 50%, tant a l'aire lliure com a cobert.
  • En el comerç, inclosos els mercats ambulants, l'aforament és del 75%.
  • En la restauració, l'aforament és del 50% en interiors i del 100% en terrasses.
  • Vetles i enterraments: aforament del 50% i un màxim de 50 persones a l'aire lliure i de 25 en interiors.
  • En esdeveniments, aforament del 75%, amb un màxim de 1.000 assistents a l'aire lliure, encara que es pot dividir l'espai en 4 sectors diferenciats de 500 persones cadascun, i un màxim de 500 en espais interiors.
  • Esdeveniments i competicions esportives: límit de 1.000 esportistes a l'aire lliure i de 300 en espais tancats. Públic: aforament del 75%, amb un límit de 2.000 persones en espais oberts (encara que es poden establir 4 sectors diferenciats de 1.000 persones cadascun) i de 1.000 en espais tancats (amb la possibilitat de tres sectors de 1.000 persones cadascun).
  • Les activitats culturals, com a cinemes, museus, teatres o auditoris, tenen un aforament del 75%.
  • Les seus festeres poden obrir de 10 a 13 hores i de 16 a 20 hores, amb un aforament del 75% i sense que es puga consumir menjar ni beguda.

Bars, restaurants i oci nocturn

  • La restauració han d'estar tancada a les 23:30 hores. Està prohibit consumir en barra i fumar. En cada taula un màxim de 10 persones i una distància entre taules de 2 metres en interior d'establiments i 1,5 en terrasses exteriors. Mascareta obligatòria excepte en el moment de la ingesta.
  • Està suspesa l'activitat pròpia de discoteques i locals d'oci nocturn, que, no obstant això, pot oferir servei de restauració, amb el mateix horari i condicions que el sector.
  • Es prohibeix la venda d'alcohol de les 22 a les 8 hores i està prohibit el seu consum en la via pública les 24 hores del dia, excepte en els establiments de restauració.
  • No es pot fumar a la via pública si no es pot mantindre una distància de la menys dos metres.

També et pot interessar

stats