Aglomeracions i festes al carrer en moltes ciutats espanyoles en la primera nit sense toc de queda

Els llocs més emblemàtics de Madrid, Barcelona i Bilbao s'han omplit de gent jove que celebrava la fi de l'estat d'alarma amb botellots i crits de "llibertat"

Aglomeracions en Madrid celebrant la fi del toc de queda
Aglomeracions en Madrid celebrant la fi del toc de queda / À Punt

Amb la fi de l'estat d'alarma la mitjanit d'aquest diumenge, i per tant del toc de queda en la majoria de les comunitats autònomes, han sigut moltes les persones que han eixit als carrers a celebrar-ho.

Les aglomeracions per part dels joves als punts més cèntrics de les ciutats no s'han fet esperar, i a partir de les dotze en punt començaven els botellots, les festes i els càntics al·ludint a la tornada de la llibertat.

És el cas de Madrid, on en zones com Chueca i Malasaña s'ha reunit una gran multitud de gent jove per a beure i ballar. Un festeig que recordava una anticipada celebració de les festes del patró de la capital espanyola, Sant Isidre, que oficialment és el pròxim dia 15.

Una altra festa a la qual recordava la situació era a la Nit de Cap d'Any, ja que la Puerta del Sol també va ser ocupada per una gran concentració de gent que entorn de les 23:30 h esperava que el rellotge marcara les 00:00 h per a acomiadar el toc de queda.

A Barcelona, l'aglomeració més gran ha reunit unes 500 persones, moltes sense portar mascareta ni respectar les mesures de distància, que s'han ajuntat a l'Arc del Triomf. Per a realitzar controls i previndre acumulacions de gent i botellots, la Guàrdia Urbana juntament amb els Mossos d'Esquadra han fet un desplegament de 260 agents, un 30% més de l'habitual.

També al País Basc, concretament a les zones més populars de Bilbao, Sant Sebastià, Vitòria i Getxo, ha hagut d'intervindre l'Ertzaintza i la Policia Local per a dispersar les multituds, encara que no s'ha enregistrat cap incident important. Tot i la fi de les mesures més rígides, a Euskadi la situació continua sent preocupant per l'alta pressió als hospitals.

També et pot interessar

stats