El Consell insta les zones més turístiques a extremar la vigilància anti-Covid

El servei 112 augmentarà el personal de sala i els ajuntaments treballaran de forma coordinada amb cada policia local

Dos policíes nacionals en un control perimetral al metro de València, en gener
Dos policíes nacionals en un control perimetral al metro de València, en gener / Jorge Gil / Europa Press

La Generalitat instarà els municipis més turístics de la Comunitat Valenciana a extremar la vigilància per assegurar que s'hi compleixen les mesures anti-Covid. Així ho ha decidit el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la reunió de coordinació de seguretat per preparar i reforçar les actuacions després de l’estat d’alarma, que va acabar el diumenge 9 de maig. En la reunió també han participat responsables de la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, d'Emergències i Protecció Civil i Policia de la Generalitat, així com el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha dit que “tots els i les visitants són benvinguts a la Comunitat Valenciana, però que han de complir les normes”. Per aquest motiu, a més de reforçar els ajuntaments el control de les mesures de seguretat sanitària, el 112 de la Comunitat Valenciana augmentarà el personal de sala per poder atendre les telefonades per l'augment de la mobilitat.

 “L'actuació de la policia local, en coordinació amb la resta de forces de seguretat, és essencial en aquesta labor de prevenció i control per a poder continuar avançant fins que la Covid-19 desaparega”, ha remarcat la consellera. 

La titular de Justícia ha volgut agrair a la ciutadania “la bona conducta fins a l’actualitat”, que ha permés a la Generalitat ser la regió amb menys incidència de tot el país, sobretot la gent jove. 

Per a dimecres està prevista una reunió de Puig amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis més turístics, així com de les capitals de província, on els instarà a extremar les mesures de control i vigilància des del pròxim cap de setmana, el primer sense tancament perimetral autonòmic.

També et pot interessar

stats