La Comunitat Valenciana acull 59 refugiats afganesos

Sueca, Cullera i València han sigut els primers municipis a rebre els exiliats, que, amb la seua arribada a Espanya, entren a formar part del sistema d'acolliment de protecció internacional

Refugiats afganesos a la base aèria de Torrejón de Ardoz
Refugiats afganesos a la base aèria de Torrejón de Ardoz / À Punt NTC

Comencen a produir-se les primeres derivacions a les comunitats autònomes dels afganesos evacuats a Espanya. En total, de les 2.058 persones ateses a la base aèria de Torrejón de Ardoz, 1.067 ciutadans afganesos ja han sigut traslladats als centres del sistema d'acolliment estatal de 14 comunitats, segons les dades del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

En són 59 els refugiats afganesos derivats fins a aquest moment a centres del sistema d'acolliment estatal de la Comunitat Valenciana, segons la informació actualitzada d'aquest divendres. Les comunitats que més persones afganeses assisteixen són Castella i Lleó, amb 146 acollits; Catalunya, amb 136; Andalusia, amb 108; i Aragó, amb 100.

Alguns dels 59 refugiats ja han passat els seus primers dies a Espanya en llars d'acollida a Sueca, Cullera i València. Aquests entraran a formar part del sistema d'acollida de protecció internacional del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, que té com a objectiu ajudar-los a integrar-se i construir una nova vida a Espanya.

Durant el període de participació en el programa se'ls acompanyarà perquè adquirisquen les habilitats necessàries per a ser els més independents possible. El programa consta de dues fases: primer, es deriva les persones afganeses a un pis o centre d'acollida on romandran entre 6 i 9 mesos. Una vegada transcorregut aquest temps, la finalitat és que passen a tindre una vida independent amb domicili propi, que podran llogar amb les ajudes econòmiques concedides pel Ministeri. Aquesta fase durarà de 18 a 24 mesos.

Els sol·licitants d'asil també rebran ajudes com orientació social, legal i psicològica, classes d'espanyol i formació professional i orientació per a la cerca d'ocupació.

També et pot interessar

stats