Sueca, Cullera i València acullen els primers afganesos evacuats a Espanya

Inicien l'estada en el programa previ a la petició d'asil, en què rebran acompanyament jurídic, psicològic i social

Sueca, Cullera i Valencia acullen els primers afganesos evacuats a Espanya / À Punt NTC

A la Comunitat Valenciana han arribat 37 dels més de 800 refugiats que han sigut evacuats a Espanya fugint de l'Afganistan. Els refugiats han passat ja la primera nit en llars d'acollida de Sueca, Cullera i València. 

Ara entren en el programa previ a la petició d'asil, on rebran acompanyament jurídic, psicològic i social i, en paral·lel, han començat a tramitar d'urgència el reagrupament familiar dels afganesos que ja viuen ací.

És el cas de Mohammad, que ha entregat al CEAR de València la documentació necessària per a reagrupar la família. Va fugir de l'Afganistan fa sis anys, viu a València en un pis d'acollida i ara reclama l'arribada de la mare, la dona, els tres germans i cinc fills.

La família de Mohammad viu a Chamtala, a dues hores de Kabul, la capital. I ells, com milers d'afganesos, han fet el camí a l'aeroport per a fugir de la guerra. Però, de moment, no han passat els anells de seguretat, tot i que tenen els papers en tramitació. La seu valenciana de la Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat ja ha iniciat els tràmits amb caràcter d'urgència.

També et pot interessar

stats