La Comunitat Valenciana, líder a Espanya en l’acollida d’evacuats de l’Afganistan

Nou autonomies han acollit 230 afganesos refugiats, dels quals el territori valencià ja n’ha rebut 37 

Arribada dels afganesos i afganeses a la base de Torrejón de Ardoz
Arribada dels afganesos i afganeses a la base de Torrejón de Ardoz / Efe

La Comunitat Valenciana ja ha rebut 37 afganesos i afganeses evacuats del país asiàtic, a través del sistema d’acollida que s’ha coordinat entre les autonomies i el Ministeri d’Inclusió, per a distribuir les persones refugiades entre els diferents territoris. Així, la valenciana se situa com a la comunitat autòma lider en acollida, a la qual li segueixen Múrcia (34), Madrid (32) i Aragó (29). 

Nou autonomies han acollit ja 230 afganesos i afganeses que han sigut evacuats de Kabul per l'exèrcit espanyol, el que suposa el 80% del total. Així, i sense tindre en compte les 260 persones que han arribat aquest dilluns, només queden 60 persones a l’espera de ser acollides, que partiran dimarts de la base aèria.

"El procés està sent molt àgil, ja que, com es pot comprovar, de les persones col·laboradores amb Espanya, el 80% dels quals han sigut evacuats han eixit ja del dispositiu temporal de la base de Torrejón de Ardoz i demà eixiran tots els que hi han arribat fins ara", ha precisat el ministre José Luis Escrivà.

L’objectiu del govern espanyol era que no passaren més de 72 hores al dispositiu temporal de la base de Torrejón de Ardoz i s'han aconseguit reduir els terminis a 48 hores.

Fins ara, la distribució entre les nou comunitats autònomes és la següent: Aragó (29), Castella-la Manxa (24), Castella i Lleó (28), Catalunya (10) Comunitat Valenciana (37), Madrid (32), Murcia (34) Navarra (7) i el País Basc (9).

També et pot interessar

stats