Aterra a Torrejón de Ardoz un altre avió amb 260 afganesos evacuats

Entre els 55 passatgers menors d’edat hi ha 14 bebés

Arribada de l'avió a la base aèria de Torrejón de Ardoz, a Madrid
Arribada de l'avió a la base aèria de Torrejón de Ardoz, a Madrid / Efe

Un avió d'Air Europa ha aterrat a les 18:50 hores d'aquesta vesprada de la base aèria de Torrejón de Ardoz amb 260 afganesos evacuats, dels quals 55 són menors i 16 ancians.

Entre els passatgers menors hi ha 14 bebés, han detallat fonts del Ministeri de Migracions.

Es tracta de la huitena aeronau que arriba a la base madrilenya amb persones evacuades de l'Afganistan. Fins ara, n'havien arribat quatre espanyoles i tres del Servei Europeu d'Acció Exterior.

La ministra de Defensa, Margarita Robles; la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i el ministre de Migracions, José Luis Escrivá, han acudit aquest dilluns a la base aèria per a rebre als afganesos i afganeses i han fet una actualització del dispositiu d’arribada de persones evacuades des de l’aeroport de Kabul fins a Madrid. 

En roda de premsa, Escrivá ha explicat que en total han arribat 566 persones evacuades de l'Afganistan, de les quals 289 són cooperants amb Espanya i, per tant, entren dins del sistema d’acollida. Ara per ara, segons ha dit el ministre, 230 ja es troben distribuïts per les diferents comunitats autònomes i 60, que van arribar diumenge passat, encara romanen a l’espera de ser acollits. 

Pel que fa al dispositiu sanitari a l’arribada a la base aèria, Darias ha detallat que a tots els afganesos se’ls fa una valoració clínica i un test d’antígens. Fins ara, només una persona ha donat positiu en el test, que està fent la quarantena corresponent. 

Aquest dimarts arribaran vora 400 afganesos evacuats

Tres avions portaran aquest dimarts a Espanya 390 afganesos i afganeses, com ha anunciat la ministra de Defensa, que ha insistit que, mentre el govern espanyol puga, continuarà traient persones del país.

Robles ha explicat que la situació per a una evacuació segura dels afganesos no depén d'Espanya, però ha deixat clar que, mentre l'aeroport de Kabul estiga en funcionament, "s’enviaran els avions que siguen necessaris". I ha recordat que aquestes operacions d'evacuació s'estan portat amb la màxima discreció i seguretat perquè, segons ha reconegut, el risc d'atemptat "existeix sempre".

També et pot interessar

stats