Compromís votarà a favor dels pressupostos de l’Estat

Baldoví justifica el suport als comptes dissenyats pel govern de Sánchez perquè l'executiu estatal ha pres en consideració esmenes per valor de 62 milions d'euros per al territori

El diputat Joan Baldoví en la roda de premsa que ha oferit aquest dimecres a València per a detallar les esmenes aportades als pressupostos generals de l'Estat
El diputat Joan Baldoví en la roda de premsa que ha oferit aquest dimecres a València per a detallar les esmenes aportades als pressupostos generals de l'Estat / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
16 de novembre 2022 - 09:54 Actualitzat: 16 de novembre 2022 - 11:54

Compromís votarà a favor dels pressupostos generals de l'Estat. La formació taronja dirà que sí als comptes dissenyats pel govern de Sánchez després que l’executiu haja accedit a incloure en els comptes públics del 2023 diversos projectes que incloïa la formació taronja en les seues esmenes, per valor de 62 milions d’euros, segons ha explicat aquest dimecres el diputat Joan Baldoví a València.

“Votarem sí als pressupostos perquè han acceptat les esmenes. Ens hauria agradat que n'hagueren sigut més, però entenen que als comptes s’han inclòs aspectes positius, com la pujada de les pensions segons l’IPC, la pujada del sou dels treballadors públics o l’increment de les partides d’educació, sanitat...”, argumentava el diputat en una roda de premsa que ha oferit juntament amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i la síndica Papi Robles, per a pronunciar-se sobre els pressupostos autonòmics i estatals.

Més finançament per a projectes culturals

Entre les reivindicacions de Compromís que ha assumit el govern espanyol es troba un augment de l’import reservat per a entitats culturals, com ara l’IVAM, el Palau de les Arts o la Federació de Societats Musicals, segons ha detallat Baldoví.

En matèria de transports, Compromís assegura que el govern espanyol ha incrementat el pressupost per al transport públic de la ciutat de València, l’EMT, així com el servei de rodalies de Renfe, entre altres propostes que va reivindicar la formació taronja al govern espanyol.

Pel que fa a Alacant, un dels punts de fricció de l'empresariat i la societat civil amb el govern espanyol, Joan Baldoví ha admés que els pressupostos estatals es queden “molt curts”, però ha destacat que l’executiu ha arribat a un acord amb Compromís perquè s’impulse la variant de Torrellano, per a fer la connexió amb l’aeroport d’Alacant, i, d'altra banda, que s’allibere la façana marítima de les vies del tren i que la ciutat puga quedar connectada amb la mar. “Aquestes són esmenes significatives”, apuntava Joan Baldoví. 

Quant als projectes de València, el diputat de Compromís ha indicat que l’executiu espanyol s’ha compromés a transferir a la ciutat els espais del port que no tenen un ús portuari. 

Ribó reivindica millores en la gestió de l'àrea metropolitana

D’altra banda, l’alcalde també ha aprofitat la roda de premsa per a manifestar-se sobre la inversió dels pressupostos estatals i autonòmics a la ciutat, que rebrà, en conjunt, 380 milions d’euros. Per a Ribó, encara que és una quantitat “important”, queden pendent algunes reivindicacions.

Entre elles, ha reclamat a la Generalitat que desplegue la llei d’àrees metropolitanes, que ha qualificat de “fonamental” per a la gestió de la mobilitat, així com que s’inicie el procés de renaturalització del llit del Túria.

En referència al transport, la síndica de Compromís ha afirmat: “Volem transport debades, però l’administració [estatal] ha d’aportar recursos. S’ha d’augmentar el pressupost per al transport públic”, remarcava.

Pel que fa a les reclamacions al govern central, Ribó ha reivindicat un increment de l’aportació estatal per al transport públic i que es duga a terme el túnel de la Serradora. “Es va deixar mal acabat el projecte”, apuntava la màxima autoritat municipal. “És imprescindible per al corredor mediterrani i les connexions al port”, insistia l’alcalde valencià. Al respecte, Robles instava els governs estatals i autonòmics, que “pensen més en la connexió ferroviària” i “i menys en l’ampliació del port”. 

També et pot interessar

stats