Compromís vol que els metges puguen receptar els tests d'antígens

La coalició insta el govern espanyol a incloure aquestes proves diagnòstiques en la prestació farmacèutica del Sistema Nacional de Salut

Una persona es realitza un test d'antígens
Una persona es fa un test d'antígens / À Punt NTC

El diputat de Compromís i portaveu de Sanitat en les Corts, Carles Esteve, ha registrat una proposició no de llei per a instar el govern d'Espanya a incloure els tests d'antígens en la prestació farmacèutica del Sistema Nacional de Salut i garantir-ne el finançament quan hi haja una prescripció mèdica del sistema sanitari públic.

Tal com explica Esteve, "l'aparició de l'òmicron ha afavorit una onada caracteritzada per altes xifres d'infecció però amb una virulència menor que en les anteriors". Això, afirma el diputat, "ha suposat una major afectació als serveis d'urgències i d'atenció primària, encarregada de la primera línia de control de la pandèmia".

La revisió dels protocols d'actuació ha inclòs la detecció amb test d'antígens amb més protagonisme, tanmateix les proves no s'han incorporat a la prestació pública del Sistema Nacional de Salut.

Segons Compromís, tenint en compte que l'estratègia sanitària pública passa per la inclusió dels tests d'antígens en els circuits de detecció, control i diagnòstic, aquests haurien d'estar dins de les possibilitats de prescripció mèdica, amb una cobertura del sistema que garantisca tant la recepta per part del metge com la notificació posterior del resultat en cas positiu per part de l'oficina de farmàcia.

També et pot interessar

stats