Sis de cada deu test que realitzen les farmàcies de València són positius

Les farmàcies han realitzat 9.000 proves d'antígens dins del programa d'assistència en la realització d'autotest en la primera setmana de funcionament

Una caixa amb test d'antígens contra la covid-19 en una farmàcia
Una caixa amb test d'antígens contra la covid-19 en una farmàcia / Rober Solsona (Europa Press)

El 59% de les prop de 9.000 proves d'antígens realitzades per les farmàcies de la província de València, dins del programa d'assistència en la realització d'autotest en la primera setmana de funcionament, han sigut positius, segons ha informat el Col·legi Oficial de Farmacèutics de València.

A les farmàcies valencianes se n'han realitzat des que es va posar en marxa aquest programa divendres passat un total de 8.670 test, dels quals 5.062 han sigut positius. Fins ara s'han adherit al servei 424 farmàcies, de les quals 178 són de la ciutat de València i 246 de la resta de la província.

El president del Col·legi, Jaime Giner, ha mostrat la seua satisfacció per la tasca i implicació de les oficines de farmàcia. En aquest sentit, Giner està convençut que la xifra de farmàcies adherides per a la realització de test d'autodiagnòstic continuarà augmentant els pròxims dies.

No obstant això, ha recordat que, a causa dels requisits necessaris per a oferir un servei adequat en la realització d'aquesta mena de proves i per les circumstàncies particulars de cada establiment, no totes les oficines de farmàcia de la província de València s'hi podran inscriure.

Tramitació de la baixa laboral

Pel que fa a la tramitació de la baixa laboral per a totes les persones que s'hagen realitzat un test a la farmàcia amb resultat positiu, ha recordat que la Conselleria de Sanitat Universal recomana sol·licitar la baixa a partir de l'endemà d'haver-se realitzat el test, ja que serà llavors quan el sistema dispose del resultat.

A més, és important recordar que una vegada sol·licitada la baixa serà l'Institut Nacional de Seguretat Social el que comunicarà directament a l'empresa la baixa laboral sense necessitat que ho faça la persona afectada.

També et pot interessar

stats