La Comissió de Salut Pública debat aquest dijous si injecten la tercera dosi de vacuna als majors de 50 anys

El Ministeri de Sanitat descarta imposar restriccions durant les vacances de Nadal i aposta per la mascareta, la distància de seguretat i la ventilació d'espais

Un estudi conclou que les persones vacunades amb Moderna estan més protegides contra la covid
Imatge d'arxiu de les diverses vacunes contra la covid / À Punt NTC
15 de desembre 2021 - 21:03

La Comissió de Salut Pública debatrà aquest dijous si amplia la inoculació de dosis de reforç als grups de majors de 50 anys i als que van rebre la doble pauta amb AstraZeneca, com ha proposat la Ponència de Vacunes. Així ho ha confirmat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres.

Així, aquest grup s’afegiria a aquells que ja han rebut la tercera dosi, que han sigut els immunodeprimits, els residents en centres de dependència, els majors de 70 i 60 anys i els sociosanitaris. 

A més, aquest dimecres ha començat la vacunació de 3,3 milions de menors de 5 a 11 anys en tot l’Estat, amb la inoculació del primer milió i mig de vacunes de Pfizer repartides per les comunitats autònomes (150.000, a la Comunitat Valenciana).

Quant a la possibilitat d’imposar restriccions amb motiu de les vacances de Nadal, la ministra ha descartat prendre noves mesures. Respecte a les recomanacions del Centre Europeu de Control de Malalties, que ha advertit que el ritme de vacunació general no permetrà fer front a la variant òmicron, Darias ha afirmat que “la situació de vacunació a Espanya no és la mateixa que a tota la Unió Europea”. 

Així, ha recordat que “el ritme de vacunació és molt alt, amb 81 milions de dosis administrades a tot l’Estat, i el 80% dels majors de 70 amb la dosi de reforç”, fet que influeix en l’evolució de la pandèmia, “amb unes xifres d’hospitalitzacions molt diferents d'onades anteriors”. 

Darias ha apostat per mantindre “les mesures que ja sabem que funcionen, com són usar la mascareta tant en interiors com en exteriors, mantindre la distància social i la ventilació d’espais, així com l’aïllament dels contagiats”, i ha assegurat que l’objectiu del govern és tindre els majors de 60 anys i el personal sociosanitari immunitzat abans de les mobilitzacions de Nadal.

També et pot interessar

stats