El Col·legi d'Infermeria obri expedient a l'infermer d’una residència de Sant Joan d'Alacant per maltractaments

La Fiscalia demana quatre anys de presó i la família de la resident quasi cinc per delictes contra la integritat moral, amenaces, coaccions i tractament degradant

L'infermer, durant el juí, aquest dilluns
L'infermer, durant el juí, aquest dilluns / À Punt NTC

El Col·legi d'Infermeria d'Alacant ha anunciat aquest dijous l'obertura d'un expedient informatiu al treballador d’una residència de Sant Joan d'Alacant (Alacantí) denunciat per insults i maltractaments, segons ha explicat en un comunicat. El col·legi ha explicat que ha pres aquesta decisió davant les notícies publicades en diferents mitjans de comunicació "sobre els presumptes delictes contra la integritat moral que s'haurien comés sobre ancians d'una residència per part d'un infermer" i ha mostrat la seua intenció de "depurar tota mena de responsabilitats i que actuacions d'aquest tipus no enterbolisquen l'actuació professional que les infermeres i els infermers duen a terme diàriament en centres sanitaris i sociosanitaris públics i privats".

La família que en el seu moment va denunciar els maltractaments a la residència Cap Blau de Sant Joan d’Alacant (Alacantí) explicava, precissament aquest dilluns durant juí que hi havia hagut crits, insults, amenaces i maltractaments contra usuaris i usuàries per part d’un dels infermers. Per això van presentar una querella contra el treballador i també contra la residència, a la qual acusen d'estar al corrent de la situació.

En el juí es va presentar com a prova uns vídeos gravats de forma anònima on es poden veure aquests comportaments i, a més, aquest dilluns una extreballadora del centre ha confirmat els maltractaments. Ha dit que alguns treballadors ho denunciaren davant de la direcció del centre i els acomiadaren. Tanmateix, un treballador de la plantilla actual i la directora han desmentit aquest testimoni.

La Fiscalia demana quatre anys de presó i la família de la resident quasi cinc per delictes contra la integritat moral, amenaces, coaccions i tractament degradant. Per contra, les defenses consideren que l'acusació no ha provat res i han demanat la nul·litat de les gravacions perquè consideren que “no reflecteixen res que sostinga l’acusació”.

El Col·legi d'Infermeria, que s'ha pronunciat ara, ha explicat també en el seu comunicat que no tenia coneixement dels fets denunciats fins que van transcendir a través dels mitjans de comunicació i ha remarcat que no s'han rebut cap denúncia sobre el cas.

També et pot interessar

stats