Jutgen un infermer d’una residència de Sant Joan d'Alacant per insults i maltractaments

La família d’una de les usuàries ha aportat imatges gravades de forma anònima que la defensa demana anul·lar

Moment del juí per maltractaments a persones grans / À Punt NTC

La família de la residència de majors Cap Blau de Sant Joan d’Alacant (Alacantí) ha denunciat crits, insults, amenaces i maltractaments contra usuaris i usuàries per part d’un dels infermers. Per això han presentat una querella contra el treballador i també contra la residència, a la qual acusen d'estar al corrent de la situació.

En el juí ha presentat com a prova uns vídeos gravats de forma anònima on es poden veure aquests comportaments i, a més, aquest dilluns una extreballadora del centre ha confirmat els maltractaments. Ha dit que alguns treballadors ho denunciaren davant de la direcció del centre i els acomiadaren. Tanmateix, un treballador de la plantilla actual i la directora han desmentit aquest testimoni.

La Fiscalia demana quatre anys de presó i la família de la resident quasi cinc per delictes contra la integritat moral, amenaces, coaccions i tractament degradant.

Per la seua banda, les defenses consideren que l'acusació no ha provat res i han demanat la nul·litat de les gravacions perquè consideren que “no reflecteixen res que sostinga l’acusació”.

La família estaria disposada a renunciar a la responsabilitat civil de l'empresa si reconeixen la seua responsabilitat.

També et pot interessar

stats