El col·legi Bracal de Muro haurà de continuar esperant noves instal·lacions, pendents des de 2008
L'alumnat continuarà en barracons, que Educació ha reparat després de deu anys de goteres, mal aïllament tèrmic i canonades amb problemes.
La comunitat educativa del col·legi Bracal de Muro haurà de continuar esperant les noves instal·lacions. Les obres, pendents des del 2008, es van tornar a licitar al maig passat pel procediment d'urgència i la previsió de la Conselleria d'Educació és que durant el pròxim setembre s'adjudique la construcció del nou centre i que les obres es puguen iniciar abans d'acabar el 2020. Mentrestant, l'alumnat continuarà en barracons, que la Conselleria d'Educació ha reparat després de vora deu anys de goteres, mal aïllament tèrmic i canonades amb problemes.
Unes obres als banys d'aquesta escola realitzades al juny de 2008 detectaren l'aluminosi que va obligar a tirar l'edifici avall i traslladar els més de 600 alumes que estudien al centre a barracons. El fet de fer classe en aules prefabricades anava a ser una situació temporal, però s'ha perpetuat ja quasi tretze anys. Des de l'AMPA denuncien els constants retards de les obres i expliquen que han reclamat barracons nous perquè no saben quant de temps més s'allargaran.
El febrer passat, el director general d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, els havia promés uns nous barracons fins que s’acabara el nou col·legi, però el departament encapçalat per Vicent Marzà ha decidit finalment reparar els que hi havia, ubicats en un polígon industrial. Les famílies i la comunitat educativa han denunciat en reiterades ocasions que no compleixen les condicions de seguretat i salubritat adequades.
L'alcalde de Muro d’Alcoi, Gabriel Tomàs, explica que l'actuació costa vora 400.000 euros i s'han canviat les finestres, instal·lat més aire condicionat i posat sobrecobertes per a evitar les filtracions d'aigua. "Des de 2010 que entrava aigua, per què no s'ha fet abans?", s'ha preguntat el regidor. Familiars dels i les estudiants també havien alertat del perill que suposaven aquestes filtracions, especialment a les aules d'informàtica, ja que poden propiciar un curtcircuit. També les inadequades condicions
D'altra banda, la falta d'espai de les actuals instal·lacions del CEIP Bracal fa preveure un problema per a les mesures de seguretat decretades amb motiu de la pandèmia. Tres de cada quatre alumnes de Muro fan classe en aquestes aules prefabricades i les mares i pares hi estan preocupades.