El col·lectiu feminista de Torrent demana saber si s’havien establit els protocols preventius en el cas de la menor violada

Les dones reclamen “explicacions” per a aclarir què ha passat en unes dependències pensades per a donar protecció i empoderar les veïnes

Alguns dels assistents a la concentració convocada per l'Assemblea feminista de Torrent aquest divendres al migdia
Alguns dels assistents a la concentració convocada per l'Assemblea Feminista de Torrent aquest divendres al migdia / À Punt NTC

Explicacions. És el que demana l’Assamblea Feminista de Torrent, que aquest divendres al migdia s’ha concentrat per a condemnar la presumpta violació a una menor amb discapacitat per part del fisioterapeuta que l’atenia a la Casa de la Dona. Aquest col·lectiu vol aclarir qüestions com si existeix un protocol per als professionals que treballen amb menors en dependències municipals o per quina raó el consistori deriva a empreses privades serveis que hauria d’assumir l’administració pública.

Són alguns dels plantejaments que han manifestat les persones que s’han concentrat per a exigir mesures que frenen les manifestacions violentes contra les dones. Virginia García, de l’Assemblea Feminista de Torrent, lamentava que la suposada violació a la menor amb paràlisi cerebral haja tingut lloc en un espai municipal.

Aquest col·lectiu feminista ha exigit una reunió amb la regidora d’Igualtat per a conéixer detalls dels protocols de protecció que té establits el consistori per a garantir la seguretat de tots els usuaris que acudisquen als serveis municipals.

En aquest sentit, Isabel Muñoz, també assistent a aquesta concentració, manifestava que el grup de dones vol saber si el fisioterapeuta, que ja està en presó per presumptes delictes contra la llibertat i la indemnitat sexual d’una menor, comptava amb el certificat de no haver comés delictes sexuals, sobretot perquè aquest professional desenvolupava el seu treball en un edifici on hi ha serveis d’atenció a les dones víctimes de la violència masclista.

Ana Lencina, una veïna de Torrent que també secundava aquesta concentració, reclamava "més control" per als professionals que treballen amb menors i amb persones amb discapacitat. Com a mare d’un fill amb discapacitat, Ana admetia que, en assabentar-se de fets com els que ara s’investiguen de la Casa de la Dona, li sorgien molts dubtes que la inquietaven.

En el manifest que ha llegit l’Assemblea Feminista, el col·lectiu ha reclamat la visibilització "de la falta de protecció de les dones i xiquetes de Torrent". En aquest sentit, apuntaven que a pesar que Torrent és una ciutat lliure de violència masclista, el passat novembre hi va haver suposadament dues violacions i una altra, la de la menor, aquesta setmana. 

També et pot interessar