El coet amb segell valencià Miura 1 tractaran de tornar-lo a llançar aquesta matinada

El vol tindrà una duració prevista de sis minuts, en el qual les condicions de microgravetat i apogeu s'aconsegueixen a 80 quilòmetres d'altura

El coet Miura eixirà a l'espai aquest dimecres pel matí, des d'un punt del terme de Moguer (Huelva)
El coet Miura, en arxiu / PLD Space

L'empresa il·licitana PLD Space tractarà de llançar a l'espai el coet Miura 1 la pròxima matinada des de la base militar de Médano del Loro, a Moguer (Huelva), després que el 31 de maig l'hagueren d'avortar ja en la fase final per fortes ràfegues de vent en altura que no garantien la seguretat.

PLD ha informat en un comunicat que el llançament serà a partir de la 1 de la matinada, després que l’“últim globus de sondeig meteorològic llançat a les 14:00 confirmara que les condicions meteorològiques i l’estudi de seguretat del vol de la missió són favorables, encara que els vents en altura segueixen una tendència inestable”. El 31 de maig es va avortar la missió després d’haver realitzat la cronologia completa del llançament, arribant fins al punt de càrregues de tanc finals. Des d’aleshores l’empresa ha estat analitzant les condicions meteorològiques a l’espera de poder obrir una nova finestra de llançament, que s’ha fixat per a aquesta matinada.

El primer enlairament té com a objectiu principal comprovar el funcionament de tecnologies claus en vol. Fins ara no s’havia pogut comprovar el perfil d’empenta del motor en condicions de vol, el comportament aerodinàmic del llançador, el seguiment de la trajectòria nominal, el comportament nominal dels subsistemes sota condicions reals i l'exposició a condicions espacials reals.

Això permetrà "recaptar el major volum d'informació possible per a la validació i disseny de la tecnologia que posteriorment es transferirà i integrarà en Miura 5". A més, la missió possibilitarà a l'Institut d'Investigació ZARM estudiar condicions de microgravetat arreplegant informació necessària per a fer experiments científics en futurs vols suborbitals.

El vol dissenyat té una duració prevista de sis minuts, en el qual les condicions de microgravetat i apogeu s'aconsegueixen a 80 quilòmetres d'altura. Finalment, un equip de PLD Space s'encarregarà d'arreplegar el coet en l'Oceà Atlàntic..

També et pot interessar

stats