Miura 1, el primer coet espacial espanyol, s'ha dissenyat i fabricat a Elx

Aquest prototip es llançarà a l'espai el segon semestre de 2022 i està previst que s'enlaire en dos minuts fins a 153 quilòmetres i transporte 100 quilos

El coet espacial Miura 1, aquest divendres a Madrid / À Punt NTC

A Madrid s'ha presentat aquest divendres el primer coet espacial espanyol. L'han batejat com Miura 1 i l'ha dissenyat i fabricat a Elx l'empresa PLD Space. Els motors s'han muntat a Terol, on l'empresa ha fet els primers assajos.

Aquest prototip d'aeronau es llançarà definitivament a l'espai el segon semestre de 2022. Té una altura de 12 metres i està previst que s'enlaire en dos minuts fins a 153 quilòmetres i transporte 100 quilos.

El projecte ha rebut un finançament públic i privat de 36 milions d'euros i és un avanç del Miura 5, que ja podrà ser usat amb finalitats comercials per a transportar satèl·lits civils i militars en 2024.

Durant la presentació, Raúl Torres, el cofundador i CEO de l'empresa que ha desenvolupat el Miura 1, ha destacat que ha costat molt tot el projecte i ha recordat que en els inicis la Guàrdia Civil el buscava perquè comprava explosius per internet per a fabricar un coet.

El coet suborbital Miura 1 s'exposarà durant tot el cap de setmana en l'esplanada enfront del Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid. L'accés serà lliure per al públic i es podrà contemplar el primer coet de qualificació de vol Miura 1 totalment funcional i integrat.

Aquest és el mateix coet que viatjarà a les instal·lacions que té PLD Space en l'aeroport de Terol per als assajos de qualificació. Una vegada completades aquestes proves, el Miura 1 viatjarà a El Arenosillo, Huelva, per a la validació de la integració amb la infraestructura de terra.

Dades del coet Miura 1 i lloc previst del seu llançament
Dades del coet Miura 1 i lloc previst del seu llançament

També et pot interessar

stats