El coet Starship esclata després d'enlairar-se

La companyia que l’ha llançat, propietat d’Elon Musk, afirma que dona per bona la prova

El coet Starship, de l'empresa SpaceX, ha esclatat poc després d'enlairar-se / SPACEX (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
20 d'abril 2023 - 16:18 Actualitzat: 20 d'abril 2023 - 18:43

El coet Starship de l'empresa SpaceX, ha explotat en l’aire per motius encara per determinar després d'un exitós enlairament, però els enginyers de la companyia han dit que donaven la prova per bona. Fonts de la companyia —propietat d’Elon Musk— han afirmat que "com si la prova de vol no fora prou emocionant, Starship ha experimentat un ràpid desmuntatge no programat abans de la separació de l'etapa".

A més, el seu propietari ha felicitat públicament l'equip que ha participat en la prova a través del seu perfil a Twitter, la xarxa social que va comprar fa uns mesos. "Hem aprés molt per al pròxim llançament d'ací a uns mesos", ha afegit.

El coet de dues etapes, més alt que l'estàtua de la Llibertat, que fa 120 metres, ha eixit del port espacial i de la instal·lació de proves de la base estel·lar de la companyia a l'est de Brownsville (Texas) per a fer el que l’empresa esperava que fora un vol de debut en l’espai de 90 minuts, en el millor dels casos.

Una transmissió web d’SpaceX en directe ha mostrat el coet quan puja de la torre de llançament cap al cel del matí, mentre els motors model Raptor del Super Heavy cobraven vida en una bola de flames i núvols d'escapament i vapor d'aigua.

Però menys de quatre minuts després d’enlairar-se, la nau estel·lar de l'etapa superior no es va separar del Super Heavy com estava previst, i ha girat cap a l'altre costat abans d'explotar.

No obstant això, els funcionaris d'SpaceX en la transmissió web han aplaudit la gesta d'aconseguir que la nau estel·lar i el coet de reforç totalment integrats prengueren el vol per a un llançament net i han qualificat d'exitós el breu episodi en un vol de prova.

També et pot interessar

stats