Del clarió a la realitat augmentada: així ha evolucionat la informació meteorològica

Amb motiu del Dia Meteorològic Mundial

Actualment hi ha més de 600 punts d’informació digitalitzats a la Comunitat Valenciana, en totes les comarques

Hui, 23 de març, com cada any, se celebra el Dia Meteorològic Mundial, que es va establir per commemorar la posada en marxa de l'Organització Meteorològica Mundial (OMM). Enguany el lema que encapçalarà l'efemèride és: "el futur de l'oratge, el clima i l'aigua a través de les generacions".

Els avanços tecnològics han fet que la manera en què es transmet la informació meteorològica haja passat del clarió i els cartons en blanc i negre a la realitat augmentada.

Adrià Revert, meteoròleg i president d’Avamet, explica que fa vint o trenta anys hi havia observadors que anaven cada dia a mirar les estacions manuals. Per a transmetre a l'oratge les dades, havien de telefonar cada dia. En l'actualitat, hi ha més de 600 punts d’informació digitalitzats a la Comunitat Valenciana, en totes les comarques.  

La meteoròloga Victòria Rosselló contextualitza l’interés que desperten les previsions que realitzen en un moment en què els efectes del canvi climàtic fan que estiguem molt pendents “de les coses que ens poden passar i que ja estem experimentant”.

També et pot interessar

stats